Les alcaldesses del Baix elaboren el ‘Decàleg dels Ajuntaments Feministes’

L’acte va tenir lloc a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i també va comptar amb representants del Consell Comarcal i del Centre d’Estudis

La tercera Trobada d’alcaldesses del Baix Llobregat va ultimar el passat 5 de febrer, en una reunió a Sant Vicenç dels Horts, el “Decàleg dels Ajuntaments Feministes”. Un dels objectius és convertir la comarca en un laboratori de les polítiques d’igualtat entre homes i dones. En aquest sentit, es proposa que els diferents consistoris aprovin en els seus plens mocions per declarar feminista el seu municipi. Aquest decàleg es detallarà el proper 23 de març, en el marc de la presentació del 5è Congrés Comarcal de Dones, i es farà una crida als municipis a sumar-s’hi.

alcaldesses svh 2

Compromisos

Els municipis que es declarin feministes es comprometran a implementar una bateria de mesures, entre les quals està destinat una part transversal del pressupost a la igualtat entre homes i dones. Aquests consistoris també incorporaran als concursos públics un mòdul en clau de gènere, ja sigui per a places de personal o per subvencions. A més, el decàleg preveu que els ajuntaments implicats comptin amb plans d’igualtat interns i externs.

Aquests municipis també aprovaran un protocol tant davant la violència masclista com per a les situacions d’assetjament sexual en tots els àmbits. Alhora, es revisaran les categories laborals per aconseguir la igualtat salarial i acabar amb la bretxa salarial.

El document també preveu polítiques educatives d’igualtat home-dona, un compromís per destacar les dones rellevants del municipi en el món de la cultura i el coneixement, així com clàusules per incloure el feminisme als mitjans de comunicació, ja sigui a través de la formació o les ajudes.

En aquesta trobada, van estar presents l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; la regidora d’Igualtat de Santa Coloma de Cervelló, Júlia Fernández; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Yolanda Artigas Barber; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Laura Solís; la 5a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Catelldefels, Eva López; la Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Victoria Castellanos, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez; i Marta Corcoy, de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.


Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix