Viladecans ja té el seu Pla d’accessibilitat

Imprimeix

Un instrument que ha de servir al consistori per prendre futures decisions sobre aspectes relacionats amb la mobilitat de la població

El Pla d'accessibilitat, realitzar per la Diputació de Barcelona, és un instrument que identifica les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits de la població, ja sigui a la via pública, en edificis o en transports i comunicació, i en proposa solucions. El treball estableix un programa per a la progressiva eliminació de barreres per assolir que el municipi sigui plenament accessible, d'una manera racional i planificada. El treball ha estat lliurat aquest matí pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde, Carles Ruiz.

Pla viladecans accessibilitat

Beneficiaris

Les propostes d'intervenció recollides en el Pla pretenen una millora global de l'accessibilitat i, per tant, tant els seus habitants i com els visitants ocasional en són beneficiaris. En aquest sentit, els principals beneficiaris són, a més de les persones grans, les persones amb discapacitat física motriu, amb deficiència visual o auditiva, així com les que tenen deficiències psíquiques, intel·lectuals o cognitives.

Mitjançant l'inventari d'infraestructures del municipi, el Pla d'accessibilitat dona consciència del que ja està adaptat i del que manca per fer, oferint informació tècnica que pot servir per a abordar futures intervencions. En aquest sentit, el treball actua com a pla de prevenció per a la creació de noves barreres, i també representa un compromís tècnic i polític envers la transformació del municipi cap a la plena accessibilitat en benefici de tothom.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona- Aj. Viladecans