Denuncien la “degradació” del SIE en violència masclista

Els treballadors han aturat la seva activitat per rebutjar la reducció de la plantilla, la no cobertura de les baixes mèdiques i la pèrdua de la "qualitat assistencial"

Els treballadors de la unitat d’assessorament i acompanyament a víctimes de violència masclista del Servei d’Intervenció Especialitzada del Baix Llobregat, han dut a terme una aturada de la seva activitat ahir dilluns per denunciar la “degradació progressiva” de les seves condicions laborals. Els professionals afirmen que des de l’any 2014 han vist reduïda la plantilla (psicòlogues, treballadores socials i inseridores laborals).

També indiquen que no s’estan cobrint les baixes mèdiques de curta i mitja durada i que es troben “al límit” de les seves capacitats obligant la resta de la plantilla a realitzar sobreesforços per cobrir les absències i provocant una creixent desatenció d’àrees concretes en un context de notable increment de les consultes i del volum de persones ateses des d’aquest espai.

denuncies atur 2

A més, afirmen que la manca de recursos humans i materials està comportant “una pèrdua de la qualitat assistencial”. La protesta, que ha tingut lloc entre les onze del matí i la una del migdia, ha arribat després de sis mesos de negociacions sense acord amb l’Associació Benestar i Desenvolupament, entitat concessionària del servei. Aquesta tarda se celebra una nova reunió que comptarà amb la mediació de la Generalitat.

Negociacions

L’aturada s’ha dut a terme després de sis mesos de negociacions sense èxit amb l’entitat concessionària del servei. “Hem intentat negociar sense cap avenç. No és només per la nostra situació, preocupacions i inquietuds com a treballadores, també per la pèrdua de qualitat del servei que estem oferint”, comenta Àlex Romo, educador del servei i portaveu del col·lectiu de treballadors

Nou sindicat

Des del Servei del Baix Llobregat s’ha impulsat la creació del Sindicat Teresa Claramunt que pren el nom de la històrica militant anarquista i feminista de finals del segle XIX i principis del segle XX i que pretén aglutinar les problemàtiques que presenten aquests col·lectius laborals.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix