Sant Boi presenta el seu projecte d'escola i família al RECE

Imprimeix

L’ajuntament va participar en la XIII Trobada de la "Red Estatal de Ciudades Educadoras" que es va celebrar a Lleida

"Repensar la ciutat" ha estat l'eix temàtic central de la XIII Trobada de la "Red Estatal de Ciudades Educadoras" (RECE), celebrada els dies 1 i 2 de febrer a Lleida. Sant Boi hi va presentar l'experiència de treball "Els vincles entre escola i família: millorem l'èxit educatiu". Experts de primer nivell en aquesta temàtica van afavorir una reflexió col·lectiva sobre el paper dels governs locals en la construcció de nous models de ciutat.

L’ajuntament baixllobregatí va presentar l'experiència de treball "Els vincles entre escola i família: millorem l'èxit educatiu", en representació d'un grup de docents i famílies compromeses a millorar l'educació del municipi. Aquesta experiència, que va començar el curs 2016-2017, fomenta la creació i intercanvi d'espais de participació de les famílies a l'escola, tant dins com fora de l'horari escolar.

La RECE està formada per 184 municipis de l'Estat espanyol que també estan vinculats a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). La xarxa ha esdevingut, d'una banda, una plataforma única d'intercanvi i aprenentatge entre ciutats compromeses amb el concepte d'educació que planteja la Carta de Ciutats Educadores, i de l'altra, en un canal per fer arribar les preocupacions i propostes d'aquests governs locals a l'AICE i a altres instàncies.

El programa de la trobada incorporava diàlegs entre experts sobre la mirada de la infància a les nostres ciutats i sobre els espais de trobada a la ciutat. A més, també van tenir lloc taules rodones de presentació de bones pràctiques per part dels municipis.

Per finalitzar la trobada, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, i de Lleida, Àngel Ros, van participar en una taula rodona sobre la necessària participació de la ciutadania en la construcció de la ciutat.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi