Sant Vicenç acull el primer acte de la campanya Free Junqueras

Un miler de persones es van donar cita on van participar Albert Botran, Marta Vilalta i Albano Dante Fachin llegint un manifest fundacional

La plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts va acollir el primer acte de denúncia de la campanya Free Junqueras que el moviment té previst fer per tot el territori català quan s'acaben de complir 100 dies de la seva entrada a presó. Més d’un miler de pesones es van donar cita on l’alcaldessa del municipi, Maite Aymerich va apel·lar la consciència de la bona gent de l'estat espanyol i de les institucions europees per combatre aquesta flagrant injustícia que pateixen els presos polítics catalans. "La vostra indiferència acaba sent un silenciós suport", va manifestar.

free junqueras 4

D’altra banda, Albert Botran, Marta Vilalta i Albano Dante Fachin van llegir el manifest de l'entitat, que reuneix un moviment cívic i transversal de suport a Oriol Junqueras. Botran va afirmar, tot llegit el manifest, que la presó i l'"exili forçat" de "rivals polítics" de l'Estat demostra el "fracàs" del govern espanyol per abordar la reivindicació "massiva, continuada i escrupolosament pacífica" d'una part "importantíssima" de la societat catalana.

free junqueras 3

Va concloure l'acte el president del Parlament, Roger Torrent, que va recordar la trobada que ha tingut amb Junqueras a la presó d'Estremera aquesta setmana. Torrent va afirmar que "els seus murs no poden empresonar l'anhel de llibertat". Va reafirmar la voluntat que "aquest país no es rendirà mai en la defensa dels drets democràtics, de la dignitat i la llibertat" i va repetir el missatge que li va transmetre al president d'Esquerra Republicana de Catalunya: "Ens conjurem a no defallir fins a la teva llibertat.”

free junqueras 2

A l'acte també hi han assistit la secretària general d'ERC, Marta Rovira, els líders dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián i Joan Tardà, el conseller de Justícia destituït, Carles Mundó, i l'exdiputat parlamentari Eduardo Reyes, entre d'altres. En acabar la concentració per la megafonia ha sonat la cançó de Joan Manuel Serrat 'Para la libertad' (1972), fet que va provocar la xiulada del públic.

Missatge de Junqueras

Al seu Twitter, Oriol Junqueras va escriure: "100 dies a Estremera. Gràcies a tots pel vostre suport. Mantenim viva la flama. El millor regal que ens podeu fer avui és fer Govern, recuperar-lo per avançar nacionalment i socialment. Gràcies a tots per les cartes. Us estimo!".

 

Redacció / Fotos: ERC-Aj. Sant Vicenç dels Horts
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix