El SantviBus creix un 10% en un any

Imprimeix

El servei obté una valoració de 8,36 per part dels usuaris un any després de la renovació de la xarxa

El nombre de viatgers del bus urbà de Sant Vicenç dels Horts ha augmentat un 10% en un any, arran la reforma de la xarxa. Des del febrer de 2017 s’han realitzat 169.046 viatges. A més, un 15% són usuaris nous del darrer any. La renovació del SantviBus va servir per endreçar els itineraris, reduir els temps d’espera i fer una xarxa més entenedora.

El perfil

Els usuaris valoren el servei amb un 8,36 de mitjana, segons les dades de l’Índex de Satisfacció al Client del SantviBus. Pel que fa al perfil dels viatgers, la majoria són dones (77%) i les edats més freqüents són entre 15 i 24 anys (29%) i majors de 65 (26%). A més, els autobusos urbans tenen un ús molt elevat entre els joves que el fan servir per anar a l’institut. Com a conseqüència d’això, els usuaris de la targeta T-16 han crescut un 88% en l’últim any.

svh bus creix 2

Un 30% de persones que fan servir les diferents línies són treballadors/es per compte d’altre, un 27% estudiants i un 25% jubilats/des i pensionistes. En relació al motiu del viatge, predominen les compres o oci (34%), estudis (23%) i treball (21%). Pel que fa a la connexió amb altres mitjans de transport, el 63% dels usuaris no fan cap intercanvi modal. Dels viatgers que connecten amb altres transports, el 58% transborden a FGC i el 42% a autobusos interurbans.

Millores del servei

Els usuaris també fan propostes per millorar el servei, la majoria relacionades amb l’increment de la freqüència de pas, la instal·lació de més marquesines o bancs i nous itineraris o parades.

Redacció / Fotos: Arxiu