La gossa policia santandreuenca Kenia, entre les millors d’Espanya

Imprimeix

La Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) ha reconegut la seva trajectòria professional i també ha distinguit Javier Gómez, guía caní de la Policia Local

La Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) ha atorgat a la Kenia, la gossa policia més veterana de Sant Andreu de la Barca, la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria. El premi està en el marc de la primera edició de les Distincions nacionals a guies, gossos i unitats canines policials, que concedeix la Unijepol, una entitat de caire estatal que agrupa a caps i comandaments dels serveis de Policia Local i que pretenen posar en valor el treball que fan les unitats canines.

010218 Projecte Lucia 007

La Kenia, de 9 anys, és l’agent més veterà de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca, que és referent a Espanya. L’animal ha demostrat el seu valor en diverses ocasions i al seu full de servei compta amb múltiples comisos, que l’han convertit en un malson pels petits traficants. A més, actualment la Kenia participa en una prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l’espectre autista (TEA).

En el marc d’aquestes distincions, que es lliuraran a Madrid aquest mes de febrer, també ha estat premiat el guia caní de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca i president de l’Associació de Guies Canins i Policies Locals d’Espanya, Javier Gómez. En aquest cas, l’entitat reconeix la seva trajectòria professional i “l’important tasca que desenvolupa per millorar la formació dels guies canins de les policies locals d’arreu d’Espanya”, segons la resolució del premi.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement “a una unitat que amb la seva feina ha esdevingut pionera a Espanya” i ha subratllat la dedicació dels responsables del servei que “fan una feina molt profitosa per a la ciutat”. D’altra banda, l’inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha assegurat que “aquest premi suposa un reconeixement a la feina feta i ens dona més empenta a continuar treballant i posar encetar projectes pel benefici de la ciutadania”.

   

Redacció / Fotos: Arxiu