Els Mossos d’Esquadra s’apropen més als viatgers

L'Oficina d'Atenció al Ciutadà a la terminal T2 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat es trasllada a partir d'avui a la terminal T2 B que permet una millor proximitat i accessibilitat

L’Aeroport Barcelona-el Prat creix any rere any en nombre de viatgers, fet que comporta la presència d’efectius policials les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Per tant, és necessari disposar d’un espai físic de referència.

L’Àrea de Seguretat Aeroportuària que opera a les instal·lacions, depenent de la Divisió de Transport dels Mossos d’Esquadra, ofereix el servei de dues Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) per a atendre les denúncies i les consultes dels ciutadans a les dues terminals, concretament una a la terminal T1 i una segona oficina a la terminal T2. Aquesta darrera oficina policial, fins ara situada a la terminal 2A, estava molt allunyada de l’activitat ordinària d’aquesta instal·lació, fet que dificultava el seu accés amb facilitat per part dels usuaris.

oficina mossos 2

Responent a la voluntat dels Mossos d’oferir un servei de proximitat adaptat i sensible a les necessitats del ciutadà, en aquest cas, als viatgers d’aquest aeroport, i en el marc de les relacions amb Aena, es va decidir que l’OAC situada en la terminal T2 A es traslladés a una nova ubicació més visible i més accessible als usuaris davant de qualsevol requeriment. Per això, a partir d’avui dimecres, 7 de febrer, els Mossos estrenen nova ubicació dins de la terminal T2, concretament de la terminal T2A a la T2B. Les antigues dependències queden exclusivament per a la logística del cos policial autonòmic.

oficina mossos 4

Susana Lázaro, Cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Mossos de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, destaca que amb la inauguració de les noves dependències “es millora el servei que els Mossos ofereix al ciutadà, ja que som més visibles que en les antigues dependències. Això ens permet donar un plus de qualitat perquè facilita encara més qualsevol tipus de denúncia que es faci.”

Denúncies

El número de denúncies recollides, durant l’any 2017, a l’OAC de la Terminal 2A de l’Aeroport de Barcelona-El Prat va ser de 1.343. D’aquestes denúncies cal esmentar que un total de 389 es van tipificar com a pèrdues, és a dir, que no va existir cap fet delictiu.

mossos ofician 3

Lázaro comenta que per l’Aeroport Barcelona-el Prat “passen a l’any uns 45 milions de persones i podem dir que el nivell delinqüencial és mínim, ja que intentem posar totes les eines i esforços perquè sigui així. Hem de donar la sensació de seguretat perquè els visitants se sentin segurs” i afegeix que “els fets delictius més freqüents són els furs i les falsificacions, però no és una situació alarmant.”

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix