El Baix Llobregat està en Prealerta per previsió de nevades

El Servei Català de Trànsit demana als conductors mantenir-se informats de la situació viària davant la previsió de nevades de demà

El Servei Català de Trànsit demana als conductors que es mantinguin informats de l’estat del trànsit i de la situació meteorològica i que extremin la precaució davant la possibilitat, a partir de primera hora de demà al matí, de nevades febles a les cotes més altes del litoral central i Àrea Metropolitana de Barcelona

Foto2116

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, si aquestes es confirmen. 

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que la cota de neu es pot situar entorn dels 200 metres, si bé no es descarta que en moments de xàfec pugui arribar a nevar fins a nivell de mar al litoral central i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la qual cosa pot comportar afectacions a la xarxa viària. Les precipitacions localment podrien ser de neu granulada i es podrien acumular més de 2 cm per sobre de 400 metres. A la tarda les nevades es desplaçarien cap al litoral de Tarragona.

LV 20150204 LV FOTOS D 54426836021 992x558LaVanguardia Web

És important que els conductors es mantinguin informats de l’evolució de la situació viària a través del web d’incidències del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat/) o del perfil de twitter @transit, i que adoptin les precaucions que aquestes situacions requereixen.

Conducció amb neu

L’SCT recorda que, en condicions de neu/gel, s'han de tenir en compte les següents recomanacions:

  • Conduir amb suavitat.
  • No frenar bruscament.
  • Reduir la velocitatper facilitar l'adherència i evitar lliscaments.
  • Augmentar la distànciade seguretat.
  • No avançarsi no és necessari.
  • Portar les cadenesper si són necessàries.
  • Quan cauen els primers flocs de neu, es produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja (barreja d'aigua, pols i greix) i transformen el paviment en una pista molt lliscant. I passa el mateix quan la neu és tova i acabada de caure.
  • En arrencarel vehicle sobre neu, pot ser que les rodes patinin i s'enfonsin. Per evitar-ho, posar-les en línia recta i arrencar amb segona, deixar anar molt lentament l'embragatge, mantenint una acceleració suau i constant, i no moure la direcció fins que el vehicle no estigui en moviment.

Redacció / Fotos: Arxiu-Rafa García

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix