El futur CAP de Sant Esteve ja té imatges oficials

Imprimeix

El nou equipament, de 1.200 metres quadrats, podria entrar en funcionament el 2020  

Ahir va tenir lloc a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires la presentació de l’avantprojecte del nou CAP que la Generalitat ha projectat en el terreny municipal del carrer de Josep Tarradellas, que el consistori municipal va cedir l’any 2008 amb aquesta finalitat. La proposta és un edifici baix que s’incrusta en el terreny i n’aprofita el desnivell, alhora que s’integra en l’entorn. En la seva confecció s’ha tingut en compte el futur creixement del municipi i la possibilitat d’acollir altres especialitats. Inicialment però, es podrien acostar serveis puntuals d’especialitats que actualment no es presten.

2018 02 08 avantprojecte cap2

Tot i que el calendari està subjecte a l’actual context polític, la previsió que treballa el CatSalut és que el nou equipament podria entrar en funcionament el 2020.  

Tres premisses

En la redacció de l’avantprojecte s’han tingut en compte tres premisses: el respecte a les visuals dels veïns, l’aprofitament de la secció del terreny i potenciar el paisatge natural que ofereix l’entorn. El nou edifici disposarà de 1.200 metres construïts amb una coberta parcialment enjardinada i de baix manteniment, i dos patis interiors que li donen lluminositat i potencien les visuals. S’ha projectat un edifici de tres nivells que segueix el pendent descendent del terreny que presenta un desnivell de 9 metres.  La planta principal se situa a peu de carrer i és a on s’ubiquen bona part de les consultes, sales d’espera, i una aula de formació. La planta semisoterrada acollirà la resta de consultes i zona de personal, mentre que la planta soterrada es destinarà a instal·lacions. 

2018 02 05 avantprojecte cap3 1

La presentació va comptar amb la presència de l’alcalde, Enric Carbonell, i dels tinents d’alcalde, Maria del Carme Rallo i Jordi Borrell, així com representants del CatSalut. Carbonell ha explicat a través de les xarxes socials que “ara hem de treballar perquè l’any que ve veiem l’inici de les obres. Després de veure el projecte podem estar satisfets de l’equipament sanitari que tindrem aviat al municipi.”

Redacció / Fotos: Aj Sant Esteve Sesrovires