Castelldefels no vol sentir ni parlar de pistes independents

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), ha mostrat aquest dimarts el seu malestar davant la informació rebuda durant la celebració de la 26ª reunió del Grup de Treball Tècnic del Soroll (GTTR) de l'aeroport del Prat, el passat 13 de desembre, segons les conclussions de la qual s'han sol·licitat "estudis relatius a l'elaboració de la petjada acústica corresponent al funcionament de l'aeroport d'El Prat amb pistes independents".

Aquests estudis van ser sol·licitats a la comissió mixta per a les servituds de l'aeroport de Barcelona, comissió de la qual l'Ajuntament de Castelldefels no forma part, han explicat fonts municipals.

Aquesta operativa amb pistes independents suposaria, segons Reyes, “una afectació de soroll insuportable per a la ciutadania de Castelldefels i per a la totalitat del territori”.

Reunió urgent amb el conseller

Reyes ha sol·licitat la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport de Barcelona (CSAAB) i ha demanat una reunió urgent amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Castelldefels ha reclamat tenir presència a la comissió mixta per a les servituds de l'Aeroport de Barcelona i que el GTTR hi sigui considerat òrgan consultiu.

L’alcalde de Castelldefels ha lamentat que aquesta proposta “llençaria per terra tots els esforços que s'han dut a terme en aquests últims anys amb resultats molt positius per a minimitzar l'impacte de les operacions aèries”.

L'Ajuntament també s'ha mostrat molest perquè aquesta iniciativa s'ha plantejat en una comissió restringida en la qual Castelldefels no es troba representat, tot i ser el municipi que pateix la major càrrega acústica produïda per les operacions aèries i ser el promotor més actiu d'iniciatives tècniques presentades de cara a conjugar l'operativitat de l'aeroport amb el benestar de la ciutadania.

Redacció | Foto: Baiximágenes (Arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix