Viladecans tindrà una jornada d'apadrinament i adopció d’animals

Imprimeix

La moció presentada pel grup municipal Viladecans sí es pot es va aprovar per unanimitat

En el passat Ple municipal de Viladecans es va aprovar per unanimitat la moció promoguda pel grup municipal Viladecans sí es Pot ser que facilitarà el suport institucional a les associacions que lluiten pel benestar dels animals del Baix Llobregat mitjançant la sensibilització sobre l'adopció i l’apadrinament en una jornada de caràcter anual.

A Viladecans existeixen colònies de gats que malviuen als carrers i es veuen sotmeses diàriament a molts perills, com morir per atropellament o veure's afectats per malalties que redueixen dràsticament la seva esperança de vida. Aquests felins, a més, evolucionen sense el suficient contacte humà, fet que complica enormement la seva introducció en una llar o centre d'acolliment. També hi ha tinences irresponsables de gossos i gats i el fet més dràstic ho constitueixen algunes famílies que abandonen a les seves mascotes perquè consideren que ja no poden fer-se càrrec d'elles i passen a ser un problema públic.

foto29625

images gossos

Beneficis
És important destacar que una mascota augmenta la qualitat de vida de les persones i pot ajudar a evitar problemes cardíacs, allargar l'expectativa de vida, ajudar a superar estats de depressió i fer més suportable la rutina diària. Així mateix a través de l'adopció d'un animal domèstic els nens tenen l'oportunitat d'expressar afecte, afecte, ajuda a desenvolupar la maduresa, el sentit de responsabilitat, augmenta la confiança dels nens en si mateixos mitjançant la cura.

Per totes aquestes raons des de Viladecans sí es pot han fet una crida mitjançant l'organització d'aquesta jornada anual per recolzar l'adopció o el apadrinamiento d'animals pels seus clars beneficis socials i des de les institucions locals.

També es facilitarà a les protectores en defensa dels animals que mostrin, d'una manera no traumàtica, els animals que tenen per adoptar o apadrinar i es realitzarà una memòria final del nombre d'adopcions i apadrinaments que s'han produït donant-li la major difusió i sensibilització possible.

 

Redacció / Fotos: Viladecans sí es pot