Torna la proposta 'Parcs Plens de Plans' a Viladecans

Imprimeix

És la segona edició del programa d'activitats d'esport i lleure dirigit a la gent gran i famílies

L'Ajuntament de Viladecans torna a animar, per segona vegada, parcs, places i carrers des de demà dissabte, dia 3 de febrer, amb ‘Parcs Plens de Plans’, el programa d'activitats d'esport i lleure que dinamitza els barris dels tres districtes perquè els ciutadans i ciutadanes es quedin al municipi i el gaudeixin els dies de descans del cap de setmana. El programa, que té com a nom un joc de paraules descriptiu del seu contingut, desenvolupa cada dos mesos una programació dirigida a franges de població diferents: novembre i desembre va ser el torn de les famílies amb infants petits. En aquesta segona edició el públic objectiu és la gent gran i famílies. A més, cada cap de setmana hi haurà tres punts de celebració en cada districte de Viladecans.

1rparcsplensplans

Les activitats de temps lliure incloses en el nou programa municipal es basen en temàtica cultural, juvenil i esportiva en què la participació de la gent és l'element central. Un exemple entenedor: quan es facin tallers de titelles, aquestes deixaran de ser només un espectacle perquè les persones que participin al taller seran les artistes que les crearan per després fer un espectacle únic.

Programa d’activitats

Aquest cap de setmana el programa d'activitats previst conté una sessió de Ball Llatí, dirigida per la monitora habitual dels casals de gent gran (dissabte 3 de febrer, parc del Torrent Ballester, 12 hores); una projecció de pel·lícules d'animació d'arreu del món a la sala més petita del món, Cinema Caravana (diumenge 4, plaça de la Constitució, 11 hores), i una passejada de Marxa Nòrdica (diumenge 4, plaça d'Europa, 12 hores). N'és una activitat física molt saludable, ja que ajuda a prevenir qualsevol malaltia, curar lesions musculars i fer rehabilitació postoperatòria de determinades cirurgies, i també afavoreix la millora de la higiene postural. Una activitat molt recomanable per a la gent gran, perquè requereix la utilització del 90 % de la musculatura corporal però és molt poc agressiva físicament, ja que disminueix la percepció de l'esforç.

parcs plens de plans 9

Per a aquest mes de febrer i al març, s'han planificat 23 activitats, de les quals la majoria estan pensades per a la gent gran, tot i que no són exclusives per al col·lectiu. La Descoberta Vegetal, la Marxa Nòrdica o una sessió de jocs intergeneracionals són algunes de les activitats programades. A més, també n'hi haurà espectacles i contes per a famílies amb infants petits. 

 

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu