Martorell vol formar part de la zona 1 de la xarxa de transport metropolità

Segons l’alcalde, Xavier Fonollosa, la mesura serviria per incentivar l´ús del transport públic i ha reclamat que acabi les obres de l’estació intermodal

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha reclamat aquest matí que el municipi "sigui inclòs dins de la zona 1 del sistema tarifari integrat de la xarxa de transport metropolità", una mesura que serviria per a incentivar l'ús del transport públic. Fins que no es produeixi aquesta incorporació, l'alcalde de Martorell ha demanat que "totes les estacions del municipi formin part de la mateixa zona tarifària". Actualment, Martorell té tres estacions de tren incloses dins de dues zones diferents: Martorell Vila-Castellbisbal pertany a la zona 2 i les de Martorell Central i Martorell Enllaç formen part de la zona 3. Fonollosa ha reivindicat la necessitat "d'acabar amb aquest greuge." 

Fonollosa també ha assegurat que "és una molt bona iniciativa per augmentar l'ús del transport públic en una regió metropolitana on cada cop tenim més problemes de contaminació”. L’alcalde ha reivindicat millores en la xarxa de transport públic per afavorir-ne la seva utilització.

En aquest sentit, ha tornat a demanar a l'Estat que s'acabin les obres de l’estació intermodal de Martorell.  L'alcalde ha recordat que "des de fa més de 10 anys estem pendents que ADIF i l'Estat facin la inversió que toca, una inversió que estava dins del projecte inicial i que facilitaria la mobilitat i l'ús del transport públic". "No entenem per què no es tira endavant", ha continuat Fonollosa, qui ha explicat que "cada any reclamem la partida pressupostària als Pressupostos Generals de l'Estat i no tenim resposta."

martorell 2 t verda

Primera T-Verda

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, van lliurar la targeta T-verda a Mònica López, veïna de Martorell, que ha estat la primera sol·licitant a la comarca del Baix Llobregat. Amb la T-verda, Mònica López podrà viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia), dins de l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 corones), durant un període de 3 anys. 

 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix