Lliurats 32 horts urbans a Sant Joan Despí

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha lliurat 32 nous horts urbans municipals adreçats a la gent gran. Amb aquests, ubicats a la zona del Pont Reixat, al parc de la Fontsanta, la ciutat ja suma 56 parcel·les d’aquest tipus, han informat aquest dimarts fonts municipals.

Els horts, adjudicats en règim de concessió públic, formen part d’un projecte que va néixer com una alternativa d’oci per a aquest col·lectiu, per promoure activitats sostenibles i ecològiques, i per recuperar el lligam que històricament ha tingut Sant Joan Despí amb la pagesia.

Les parcel·les de conreu, de 72 metres quadrats de superfície, estan dotades d’una escomesa d’aigua, d’habitacles individuals on guardar les eines i un espai d’esbarjo amb taules i bancs on poder compartir els productes que hi recullin.

També s’hi instal·laran compostadors per fer adob. Els adjudicataris són jubilats o pensionistes majors de 60 anys, persones més grans de 65 anys amb una residència mínima a la ciutat de cinc anys, entre d’altres requisits.

Al sorteig es van presentar 48 persones, fet que demostra l’interès de la gent gran per aquest tipus d’afició.

La quota anual que han d’abonar en concepte de despeses d’aigua i manteniment, és de 122,5 euros.

 Redacció | Foto: Arxiu