Presenten el desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve

L’obra es licitarà i iniciarà durant l’any 2019 i tindrà una inversió estimada en 20,2 milions d’euros

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat avui, acompanyat dels alcaldes de Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Xavier Fonollosa i Enric Carbonell, el projecte de traçat del desdoblament de la carretera B-224 entre aquests municipis, que sortirà a informació pública en els pròxims dies. Aquesta actuació incrementarà, d’una banda, la capacitat de la carretera i millorarà la mobilitat en aquest àmbit, amb una inversió estimada en 20,2 MEUR. Es preveu licitar i iniciar l’obra durant el 2019.

Durant l’acte, en què també han intervingut els alcaldes de Masquefa, Xavier Boquete, i Piera, Josep Llopart, també s’ha exposat l’estat de tramitació dels projectes de millora de la B-224 que està desenvolupant el Departament de Territori i Sostenibilitat.

BIG 665421716012518 03

La B-224, de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, és un dels principals eixos de comunicació entre l’Anoia i el Baix Llobregat. Discorre entre Vallbona d’Anoia –on connecta amb l’Eix Diagonal (C-15)– i Martorell –on enllaça amb l’A-2 i l’AP-7, tot unint altres municipis com Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires. Entre Vallbona i Piera té un trànsit de 5.500 vehicles diaris i a Sant Esteve Sesrovires, de 18.200 vehicles, i arriba fins als 25.000 vehicles a l’entorn de Martorell.

Dos trams

Territori i Sostenibilitat està treballant en els projectes de millora integral d’aquesta carretera, dividits en dos grans trams, en funció de seves característiques de traçat, funcionalitat i trànsit: variant entre Vallbona d’Anoia i Masquefa i condicionament entre Sant Llorenç d’Hortons i Martorell. Pel que fa al projecte d’aquest segon tram, ha calgut impulsar un projecte de traçat, independent, per adaptar l’actuació a les previsions urbanístiques de Martorell, que inclouen un nou corredor d’entrada al municipi.

Aquest projecte, en concret, abasta dos quilòmetres de longitud, entre la rotonda del polígon Anoia, a Sant Esteve Sesrovires, i el carrer del Puig del Ravell, a Martorell. En un primer tram de 500 metres, el desdoblament previst es recolza en la calçada actual de la B-224 i, a continuació, el traçat se’n separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crea una nova connexió a Martorell, alhora que la B-224 actual passa a tenir una funcionalitat més local, tot evitant el trànsit de pas que actualment travessa la urbanització del Pou del Merli i facilitant la relació d’aquest sector amb el nucli urbà.

La via projectada té una amplada de 21 metres; consta de dos carrils per sentit de la circulació, de 3,5 metres cadascun, vorals exteriors d’1,5 metres i vorals interiors d’1 metre. La mitjana de separació entre els dos sentits és de 2 metres d’amplada. Per a facilitar les connexions amb la vialitat de l’entorn, el projecte preveu una rotonda elevada sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 de grans dimensions –120 metres de diàmetre exterior– i una de 56 metres de diàmetre per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç.

Pel que fa a les estructures, cal remarcar la construcció d’un pas inferior de 30 metres de llum i 22,5 d’ample a l’altura de la BV-2433 (carretera de Gelida), per tal de donar permeabilitat al territori; també es preveuen dos passos superiors de 24,2 metres de llum per la rotonda a diferent nivell sobre el vial entre l’AP-7 i l’A-2.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix