Nou brot de sarna a l’Hospital Moisès Broggi

La malaltia afecta quatre treballadors d’aquest centre sanitari de Sant Joan Despí

Segons ha anunciat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, un nou brot de sarna afecta un centre sanitari. Es tracta de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí on, de moment, hi ha quatre empleats afectats. Guix ha explicat que s'investigarà el cas. El centre ja ha intensificat les mesures d'higiene -neteja de mobiliari, canvi diari de roba laboral- per evitar nous contagis.

A la roda de premsa que ha realitzat, la Conselleria de Salut ha descartat com a hipòtesi inicial una relació entre els brots (Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, Escola de Riera de Gaià i Hospital Moisès Broggi), tot i que ha demanat prudència fins aclarir els resultats de l'enquesta epidemiològica que duen a terme tècnics de Salut.

En el que va d'any Catalunya ha registrat set brots de sarna, que han afectat 59 persones, i entre els quals destaquen els dos viscuts al Moissès Broggi i Sant Joan de Reus; aquest últim, considerat el més gran en afectats registrat en un centre sanitari en els últims vuit anys.

Què és?

L’escabiosi (sarna) és una malaltia contagiosa de la pell causada per l’àcar humà de la sarna. La transmissió de la sarna acostuma a ser per contacte personal proper i perllongat amb la pell d’una persona afectada; per la roba de vestir, tovalloles i roba de llit recentment contaminada. El període d’incubació de la sarna, que és més habitual en mesos de tardor i d’hivern i en espais on hi ha una major concentració de persones, és de 2 a 6 setmanes, fet pel qual no es descarta l’aparició de casos en les properes setmanes. La sarna no és infreqüent i pot afectar a qualsevol persona de qualsevol estrat social, no tenint una relació directa amb els hàbits d’higiene personal. La sarna té tractament altament efectiu mitjançant crema o loció antiparasitàries que actua de forma immediata a la seva aplicació. El tractament es repeteix al cap d’una setmana.
 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix