Castelldefels reclamarà a la Generalitat 2,8 milions de les escoles bressol

Si no és resolt abans d'un mes des de la presentació del requeriment, el govern local presentarà un recurs contenciós

Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnés a la Generalitat a pagar el deute de les escoles bressol, ciutats com Martorell o ara Castelldefels han decidit a sol·licitar a l’administració catalana el reintegrament del deute dels seus respectius municipis. Concretament l’Ajuntament de Castelldefels presentarà un requeriment administratiu al departament d'Ensenyament per recuperar els 2,8 milions euros que s'haurien d'haver destinat a les escoles bressol entre els cursos 2012-2013 i 2017-2018. Si no és resolt abans d'un mes des de la presentació del requeriment, el govern local presentarà un recurs contenciós. Des del curs 2012-13, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Castelldefels han cobert la part que li corresponia a la Generalitat amb recursos econòmics d'ambdues administracions.

“Entenem que les escoles bressol tenen un paper fonamental en el desenvolupament dels infants i en la contribució a la igualtat d'oportunitats. Una bona educació i nutrició a l’etapa 0-3 es tradueix en una etapa de millora escolar. A Castelldefels treballem per una educació inclusiva com a eina de cohesió social”, ha expressat l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC). “En aquest sentit, lamentem que el Govern que hi va haver a Castelldefels durant la legislatura 2011-2015 no reclamés els diners que s'haurien d'haver destinat des del curs 2012-2013. Nosaltres sí ho farem. Com a Equip de Govern tenim l'obligació de defensar els interessos de la ciutadania” ha afegit l'alcaldessa.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix