La Generalitat haurà de pagar el deute de les escoles bressol de Sant Boi

La sentència del TSJC suposa per al municipi baixllobregatí la recuperació d'un deute de 351.000 euros

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemna la Generalitat a compensar el finançament a les escoles bressol municipals de Sant Boi de Llobregat, reduït durant els anys de crisi econòmica. La sentència suposa per al municipi baixllobregatí la recuperació d'un deute de 351.000 euros.

L’Ajuntament ja va rebre la subvenció corresponent al curs 2010-2011 (432.000 euros) a través d'un Pla extraordinari d'assistència financera local de la Diputació de Barcelona. Tot i així, el consistori va reclamar el deute no ingressat durant el curs posterior, reconegut ara per la sentència del TSJC. Amb aquesta sentència, l’Ajuntament haurà recuperat prop de 800.000 euros corresponents al finançament d’aquest servei educatiu.

Abans de la crisi, la Generalitat subvencionava les escoles bressol municipals amb 1.800 euros per infant a l'any. D'aquesta manera cobria un terç del cost de l'escola bressol (els altres dos terços els assumien l'Ajuntament i les famílies). Durant els anys de crisi econòmica, la quantitat aportada per Ensenyament es va anar reduint, així l'any 2012 va arribar a la meitat (875 euros) i, a partir de 2015, la Diputació ha assumit aquesta part del cost.

Sant Boi disposa de cinc escoles bressol públiques, tres de les quals són de titularitat municipal (La Marta, La Mercè i La Susa).

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix