Cornellà compta amb la primera residència de Sanitas Majors

Imprimeix

El centre disposa de 140 places residencials, distribuïdes en 118 habitacions i una superfície de 5.400 metres quadrats amb una àmplia terrassa

Sanitas Majors amplia la seva xarxa de residències amb la inauguració d'un centre de nova construcció a Cornellà de Llobregat, operatiu des del passat 11 de desembre. Es tracta de la primera residència de Sanitas Majors a la ciutat i de l’onzena a Catalunya. En línia amb el model de gestió de la companyia, l'especialització en la cura de persones amb demència així com el foment d'un envelliment saludable i feliç, seran dos eixos fonamentals en l'atenció a majors.

x23572.jpg.pagespeed.ic.SCrrYajrqw

Segons Domènec Crosas, director general de Sanitas Majors, “en 2017 hem augmentat la xarxa en sis residències, cinc gràcies a la compra dels cinc centres Valdeluz a Madrid, i la número sis amb aquesta obertura a Cornellà. Aquestes incorporacions s'alineen amb els plans d'evolució de la companyia, orientats a oferir més i millors cures a les persones majors. En aquest sentit, el nostre nivell d'ocupació de la xarxa ronda el 96%, estem molt contents amb la confiança que els clients dipositen en nosaltres.”

Instal·lacions
Sanitas Residencial Cornellà gaudeix d'una cèntrica localització, la qual cosa facilita la mobilitat i accessibilitat de residents i familiars. Compta amb 140 places, distribuïdes en 118 habitacions –96 en individuals i 44 en dobles-. Aquest centre donarà ocupació a un total de 75 treballadors.

cornella sala4

Dins d'una superfície de 5.400 metres quadrats, els residents gaudeixen d'una àmplia terrassa, sala d'estar i quatre menjadors, a més de totes les instal·lacions pròpies d'un modern centre residencial per a majors. Les instal·lacions estan dotades d'un complet equipament assistencial amb la integració d'unitats especialitzades de memòria i d'estimulació cognitiva. A més, els residents disposen de sales de pintura i activitats, gimnàs i serveis de perruqueria o podologia.

cornella sala3

cornella gimnasio

cornella peluqueria

El 99% dels residents de Sanitas Majors són cuidats sense subjeccions. Sanitas Residencial Cornellà es gestiona sota el model de Sanitas Majors, caracteritzat per una atenció especialitzada i personalitzada, basada en el coneixement de les circumstàncies individuals de cada resident. En aquesta línia, el centre ofereix cures especialitzades per a persones amb alzheimer o altres demències, amb l'aval que suposa l'experiència amb més de 3.000 persones amb aquesta malaltia que atén Sanitas Majors a Espanya.

cornella terraza

A més, els centres de Sanitas Majors ofereixen diferents programes de cures entre els quals destaca l'eliminació de les subjeccions físiques. Gràcies a la implantació del programa lliure de subjeccions, Sanitas Majors ha aconseguit reduir el seu ús fins a un 0,9%. En la majoria dels casos el manteniment d'aquestes subjeccions es deu a decisions dels familiars, i es treballa amb l'objectiu d'eliminar-les en un horitzó temporal adequat. Juntament amb l'aplicació del programa, destaca la revisió i adequada prescripció de psicofàrmacs, un element essencial per a la reducció de les subjeccions farmacològiques. En l'actualitat, el 86% de la xarxa està certificada per CEOMA com a centres lliures de subjeccions.

En total, la residència compta amb un equip multidisciplinari de metges, psicòlegs, infermers, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals. Amb aquesta nova obertura, la xarxa de Sanitas Majors es compon de 46 residències i 3 centres de dia, amb més de 6.000 places i un equip de més de 3.000 professionals.

 

Redacció / Fotos: Sanitas