Un dron millora la seguretat ciutadana a Castelldefels

Imprimeix

La Policia Local compta amb una nova eina que li permetrà actuar amb més rapidesa i efectivitat

La Policia Local de Castelldefels ha posat en funcionament durant la passada Cavalcada de Reis d'una nova eina per millorar la seguretat ciutadana, actuant d'una forma més ràpida i efectiva. Es tracta d'un dron. Aquests “Vehicles Aeris No Tripulats”, UAV en anglès, són un dispositiu destinat, entre altres objectius, al control des de l'aire de grans esdeveniments a la ciutat, on s'acostumen a aplegar moltes persones (casos com el de la mateixa Cavalcada de Reis, però també la Revetlla de Sant Joan, les Festes del Mar, etc). Les vigilàncies periòdiques al Parc Natural del Garraf, la prevenció i actuació contra els incendis o la recerca de persones desaparegudes a la muntanya o al mar també podran ser alguns dels usos d'aquest nou dron que està dotat amb càmera d'alta definició i raigs infrarojos.

drondronespolicia2.jpg 1572130063

Tres agents de la Policia Local han seguit el curs oficial per poder pilotar a distància aquest dron. La intenció és que dos policies més el puguin fer enguany per poder comptar amb 5 agents capaços de maniobrar l'aparell.

“Seguim avançant en el nostre compromís de treure profit de les noves tecnologies per millorar la seguretat dels nostres veïns i veïnes”, explica Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels. D’altra banda, el cap de la Policia Local de Castelldefels, Raúl Vergel, expressa que “els permisos per part d'AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea) s'han fet esperar, però al final el dron s'ha pogut fer servir durant la Cavalcada de Reis i l'experiència ha estat molt positiva.”

Redacció / Fotos: Arxiu