La carxofa del Parc Agrari ja és a les botigues

Imprimeix

Com ja és tradició, el Parc Agrari ofereix l'oportunitat de descobrir un dels cultius més emblemàtics d'un espai agrari productiu i proper. Enguany, ha organitzat dues jornades de turisme de l'horta: el proper dissabte 17 de desembre i el 18 de febrer del 2012.

A la masia de Can Comas, Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari, els inscrits en l'itinerari de descoberta de la Carxofa Prat s'aproximaran una mica més a aquest producte de temporada, però a la vegada també descobriran un dels espais agraris més productius de Catalunya i els professionals que hi treballen.

La jornada de la Carxofa Prat constarà de tres parts. En l'actual seu el Parc, situada al bell mig de la zona amb major producció de Carxofa Prat del Delta del Llobregat, els participants podran visitar, de la mà d'un guia, l'exposició "Coneix la Carxofa Prat".

Seguidament, els assistents es traslladaran al camp per conèixer, de la mà d'un dels pagesos més experts en aquest cultiu, els secrets més ben guardats que converteixen la Carxofa Prat en l'anomenada "riquesa del Delta".

La jornada acabarà amb un taller per experimentar amb aquest producte i tastar-lo. Els participants aprendran diverses maneres de treure tot el suc a la cuina d'aquesta hortalissa i, també, participaran en un tast sensorial per descobrir-ne les característiques que la singularitzen, ajudats per una cuinera professional.

Redacció | Foto: Baiximágenes (Arxiu)