Ferrovial, interessat a comprar i gestionar el CIT de Cornellà

CCOO denuncia l’oposició de l'Ajuntament perquè l’empresa multinacional pugui ser la propietària d’una part de la instal·lació esportiva

El Centre Internacional de Tennis de Cornellà de Llobregat torna a tenir un comprador. Després de l’interès que va mostrar l’RCD Espanyol o l’empresa Wospac ara és Ferrovial la que vol fer-se amb una part dels 31.000 metres quadrats de la instal·lació esportiva.

La Federació Catalana de Tennis (FCT), amb un deute econòmic molt important que li obliga a vendre part del seu patrimoni, té molt avançades les negociacions amb Ferrovial, interessada en la gestió de la infraestructura esportiva. L’empresa multinacional aportaria 2 milions d'euros en la millora de les instal·lacions, “la qual cosa beneficiaria als abonats, usuaris i al conjunt de la ciutadania de Cornellà de Llobregat”, segons explica Toni Fuentes, delegat de CCOO i president del Comitè d’Empresa de la FCT. A més, Ferrovial es compromet a subrogar a la mateixa FCT tots els drets i obligacions que regeixen la concessió administrativa perquè continués amb la mateixa activitat que no és altra que la promoció, gestió i coordinació de la pràctica del tennis. Paral·lelament, i segons indica CCOO, s’asseguraria el futur dels seus 40 treballadors i el de les seves famílies. D’altra banda, La Premsa del Baix també té coneixement de l’interès de Ferrovial en la compra de la totalitat o part dels terrenys que té el Club Delfos, que estan situats al costat del CIT.

Problemes amb la concessió

Segons informa la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO, el comitè d’empresa de la FCT, Ferrovial i la FCF han mostrat el seu malestar amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, que “està bloquejant la possibilitat de solucionar la greu situació econòmica en la qual es troba la FCF.”

tnnis front

El sindicat demana que pel bé dels veïns i veïnes de la ciutat i pel manteniment dels llocs de treball, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat hauria d’autoritzar la venda de patrimoni i cessió de la gestió de l’entitat a l’empresa seleccionada per la Junta Directiva de la Federació Catalana de Tennis. Toni Fuentes, acusa el consistori “d’amenaçar-nos, a través d’una carta, de denunciar-nos si no retirem les nostres acusacions d’especulació municipal” i afegeix que “l’única resposta que tenim de l’Ajuntament és la que estan esperant informes dels tècnics al nostre requeriment sobre la viabilitat del projecte. Fins al 7 de febrer tenen temps per respondre.”

En aquest sentit, Fuentes assegura que “l’alcalde estava d’acord en el projecte que li vam presentar totes les parts en una reunió que vam tenir, però Antonio Martínez Flor, tinent d’Alcalde i regidor delegat de l’Àrea d’Espai Públic i Convivència, es va negar a donar el seu vistiplau. Nosaltres volem saber per què de la seva decisió, ja que hem demostrat que hi ha un benefici públic per a la ciutadania de Cornellà.”


Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix