S’obre el vial lateral de l'A-2 per accedir al nucli urbà d’Abrera

També es facilita l’accés al Polígon Industrial Sant Armengol amb dos semàfors que milloren el trànsit

Durant el matí d’avui dimarts s’obrirà al trànsit la via de servei lateral d’accés al nucli urbà d’Abrera i al polígon industrial Sant Ermengol. Les obres de millora hidràulica del Torrent Gran d’Abrera al seu pas per sota de l’Autovia A-2 ja han estat finalitzades pel Ministeri de Foment. Amb aquesta obertura s’ha instal·lat dos nous semàfors que milloren el trànsit en aquest punt viari.

El regidor d’Obres i Serveis, Parcs i Jardins, Urbanisme i Mobilitat, Albert Roca, destaca que “aquesta obertura suposa una tornada a la normalitat a l’hora d’entrar a Abrera. Els dos nous semàfors són una millora pel funcionament d’aquest encreuament entre els camions de gran tonatge que accedeixen al Polígon Industrial Sant Ermengol i els vehicles que entren i surten del nucli urbà del nostre municipi.”

carril nou 800 1 redim enc w350 h250

Retràs

Les obres van començar a finals del mes d’agost de 2016 i s’havien de realitzar en uns mesos. El Ministeri de Foment va desmuntar el vial lateral d’entrada a Abrera al seu pas per sobre del Torrent Gran per reparar, condicionar i millorar la capacitat hidràulica de l’obra de fàbrica del Torrent Gran sota l’autovia A-2 en el punt quilomètric OF 584 + 000. L’antiga obra de drenatge s’ha canviat per una de nova amb una major geometria.

Capacitat hidràulica

Per tal de millorar la capacitat hidràulica de l’obra de fàbrica del Torrent s’ha executat un caixó de formigó armat de 6 metres d’amplada i 5 d’alçada de dimensions interiors i de 110 metres de longitud. El gruix dels murs i sostre del calaix són d’1,00 m i el gruix de la solera és d’1,50 metres. Amb aquesta actuació s’ha augmentat més de 4 vegades la capacitat hidràulica que hi havia i possibilitarà el pas de vianants del camí del Torrent Gran sota l’autovia A-2. El calaix de formigó armat es va construir a l’exterior i s’ha desplaçat sota l’autovia A-2 mitjançant uns cilindres hidràulics que transmetien l’esforç a un mur de reacció i al propi terreny. El caixó de formigó armat s’ha clavat en el terreny a una velocitat d’1 metre per dia.

Redacció / Fotos: Aj. Abrera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
174

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix