Sant Boi estrena una nova campanya per a una tinença cívica dels animals

L’Ajuntament distribueix ampolles plegables per poder netejar els orins dels gossos

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha estrenat una campanya anomenada "Jo soc responsable" amb el repartiment d'ampolletes plegables a totes aquelles persones que tinguin un gos censat al municipi. La finalitat d'aquesta campanya és que les persones propietàries de gossos surtin a passejar-los proveïdes d'aquesta ampolleta emplenada amb una solució sabonosa amb l'objectiu de diluir els orins del gos amb el contingut per tal de minimitzar les molèsties que originen.

L'inici de la campanya va coincidir amb la celebració de la Fira de la Puríssima. Dins dels actes de la XI Festa de l'Animal de Companyia es van repartir les ampolles de plàstic plegables. S'aconsella afegir en aquesta dissolució unes gotes de vinagre, que ajuden a neutralitzar l 'acció de l'amoníac (agent corrosiu de l'orina i principal causant de les males olors). Els envasos es van lliurar a les persones propietàries de gossos censats a Sant Boi.

jo soc responsable

Ordenança municipal

L'Ordenança municipal sobre la tinença i la protecció dels animals prohibeix que els animals orinin o defequin en zones de jocs infantils, zones verdes o terroses, en les parets d'edificis, sobre vehicles, mobiliari urbà o altres béns públics o privats que es trobin a la via pública. També estableix que, preferiblement, els animals han de realitzar les seves necessitats fisiològiques en els embornals de la xarxa del clavegueram, a la part inferior de la vorera, en els escocells dels arbres o en els llocs expressament habilitats. La persona conductora ha de recollir els excrements i els ha de dipositar embolicats convenientment en un contenidor de resta. Fins i tot, quan sigui necessari, s'ha de netejar la part de la via o espai públic que hagi estat afectada.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix