L’Ajuntament de Sant Andreu ofereix ajudes per adaptar els habitatges

Imprimeix

El programa és per a persones amb dependència, discapacitat o que siguin més grans de 80 anys

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ofereix ajuts econòmics a persones amb dependència o discapacitat per adaptar els seus habitatges i que aquests siguin més còmodes i segurs. Aquest pla que impulsa el consistori municipal permet suprimir barreres arquitectòniques, canviant banyeres per plats de dutxa, per exemple, o col·locar ajudes tècniques, com ara agafadors o rampes d’accés. El programa preveu la reforma d’habitatges de persones amb dependència, discapacitat o que siguin més grans de 80 anys.

Per poder accedir a aquest ajut cal que la persona interessada o la seva família s’adreci a l’Ajuntament. Posteriorment, responsables d’una empresa especialitzada visita la casa de la persona afectada i elabora un pla de millora. L’administració es fa càrrec en aquest cas del 100% del cost de l’obra, que pot arribar als 3.000 euros.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “l’objectiu és adaptar l’habitatge i fer-lo més acollidor i accessible per a la persona afectada.”

Redacció / Foto: Aj. Sant Andreu de la Barca