Castelldefels inaugura una aula multisensorial a Ca n'Aimeric

Imprimeix

Es tracta d'un espai destinat a potenciar l'estimulació sensorial que, pensat per a tots aquells infants que tenen tancades algunes o moltes portes sensorials

Castelldefels va inaugurar ahir una nova aula multisensorial a la Casa dels Infants de Ca n'Aimeric. L'acte comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la regidora d'Educació, Nathalie Langer, i el diputat d'Educació de la Diputació, Rafael Hornet.

Es tracta d'un nou espai destinat a potenciar l'estimulació sensorial que, pensat per a tots aquells infants que tenen tancades algunes o moltes portes sensorials, permet als infants que puguin trobar altres maneres de relacionar-se amb el món, sentir plaer i reconèixer el seu cos.

aula castelldefels 2

És un espai amb un ambient enriquidor, acollidor on els infants troben propostes adaptades a cada necessitat particular. Es crea un ambient accessible física i cognitivament en que els infants poden entrar en un estat confortable. Possibilita proporcionar estímuls que els permeten interactuar amb l'entorn, amb si mateixos i amb els altres. El treball és sobretot a partir dels sentits i les sensacions corporals, ja que aquests constitueixen la principal font de coneixement.

Atenció especialitzada a infants d'atenció precoç

La creació de l'aula multisensorial ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona que, des de la Gerència de Serveis d'Educació, va oferir suport econòmic als municipis que ho van sol·licitar. A Castelldefels s'ha ubicat a l'espai on es dur a terme el projecte de "La Saleta" a la Casa dels Infants Ca n'Aimeric i podrà ser utilitzada tant pels infants de "La Saleta" com pels infants del centre.

"La Saleta" és un projecte portat a terme per DELTA SCCL, una cooperativa sense ànim de lucre i que gestiona el Centre d'Infants d'Atenció Precoç (CDIAP) de la zona, i es ve desenvolupant en un entorn normalitzat de la Casa dels Infants Ca n'Aimeric amb un treball compartit amb l'equip educatiu del centre i de DELTA.

En aquest projecte poden assistir infants de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues, ja que és la zona d'influència del Centre d'Infants d'Atenció Precoç (CDIAP). Les necessitats terapèutiques i educatives d'aquests infants requereixen una atenció més especialitzada i intensiva que qualsevol altre tipologia d'alumnes.

L'Ajuntament de Castelldefels, sensible a la seva voluntat de donar suport als infants amb pluridiscapacitats , va optar per cedir un espai del centre per portar a terme un recurs específic que dona resposta a un buit assistencial per aquest col·lectiu d'infants i les seves famílies.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels