Castelldefels inaugura una aula multisensorial a Ca n'Aimeric

Es tracta d'un espai destinat a potenciar l'estimulació sensorial que, pensat per a tots aquells infants que tenen tancades algunes o moltes portes sensorials

Castelldefels va inaugurar ahir una nova aula multisensorial a la Casa dels Infants de Ca n'Aimeric. L'acte comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, la regidora d'Educació, Nathalie Langer, i el diputat d'Educació de la Diputació, Rafael Hornet.

Es tracta d'un nou espai destinat a potenciar l'estimulació sensorial que, pensat per a tots aquells infants que tenen tancades algunes o moltes portes sensorials, permet als infants que puguin trobar altres maneres de relacionar-se amb el món, sentir plaer i reconèixer el seu cos.

aula castelldefels 2

És un espai amb un ambient enriquidor, acollidor on els infants troben propostes adaptades a cada necessitat particular. Es crea un ambient accessible física i cognitivament en que els infants poden entrar en un estat confortable. Possibilita proporcionar estímuls que els permeten interactuar amb l'entorn, amb si mateixos i amb els altres. El treball és sobretot a partir dels sentits i les sensacions corporals, ja que aquests constitueixen la principal font de coneixement.

Atenció especialitzada a infants d'atenció precoç

La creació de l'aula multisensorial ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona que, des de la Gerència de Serveis d'Educació, va oferir suport econòmic als municipis que ho van sol·licitar. A Castelldefels s'ha ubicat a l'espai on es dur a terme el projecte de "La Saleta" a la Casa dels Infants Ca n'Aimeric i podrà ser utilitzada tant pels infants de "La Saleta" com pels infants del centre.

"La Saleta" és un projecte portat a terme per DELTA SCCL, una cooperativa sense ànim de lucre i que gestiona el Centre d'Infants d'Atenció Precoç (CDIAP) de la zona, i es ve desenvolupant en un entorn normalitzat de la Casa dels Infants Ca n'Aimeric amb un treball compartit amb l'equip educatiu del centre i de DELTA.

En aquest projecte poden assistir infants de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues, ja que és la zona d'influència del Centre d'Infants d'Atenció Precoç (CDIAP). Les necessitats terapèutiques i educatives d'aquests infants requereixen una atenció més especialitzada i intensiva que qualsevol altre tipologia d'alumnes.

L'Ajuntament de Castelldefels, sensible a la seva voluntat de donar suport als infants amb pluridiscapacitats , va optar per cedir un espai del centre per portar a terme un recurs específic que dona resposta a un buit assistencial per aquest col·lectiu d'infants i les seves famílies.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix