ERC-Viladecans rebutja el pressupost municipal de 2018

Imprimeix

Retreu al govern socialista que aturi la ciutat i acumuli l’execució d’inversions previstes en exercicis anteriors per poder inaugurar-les a les portes de les eleccions municipals  

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha votat en contra del pressupost municipal de 2018 que va presentar l’equip de govern (PSC+ICV) al passat Ple de novembre. Els republicans lamenten les grans diferències entre els comptes que es presenten inicialment i la realitat que després s’executa durant l’any. En concret, apunten a la subestimació dels ingressos que limita la capacitat de millora de les polítiques socials i dels serveis, així com a l’escàs grau de compliment dels exercicis anteriors. Com a exemple han recordat inversions pendents com la prolongació de l’eix comercial del carrer Doctor Reig: la transformació de la plaça de les Palmeres i de l’últim tram del carrer fins a la plaça Constitució són actuacions pressupostades des de fa més de dos anys que continuen sense executar.  

El regidor d’ERC Xavier Martín ha qüestionat aquests retards: “els veïns de Viladecans necessitem els serveis, les inversions i les millores als carrers sempre. No ho necessitem només cada quatre anys a les portes de les eleccions municipals, per això demanem al govern socialista que deixi d’acumular les inversions i executiu els seus compromisos.”

Placa Palmeres

Martín també ha justificat el rebuig al pressupost per operacions com la venda del solar que ocupava l’antic Poliesportiu Municipal del Centre, enderrocat recentment per construir més habitatges. Una decisió polèmica -criticada per veïns i bona part del Ple municipal- amb una previsió d’ingressos de 3,6 milions d’euros que es destinaran íntegrament a pagar el deute del complex esportiu Podium. En aquest sentit, ERC retreu al govern local haver oblidat les reformes dels Jardins de Magdalena Modolell i de la Rambla Modolell, tot i haver promogut processos participatius per abordar-les. “Fan processos participatius, fan participar a la gent i després no es destina ni un euro a implementar les millores pactades i consensuades. No es pot esperar 40 anys a començar a arranjar allò que és necessari com s’està fent amb el barri d’Alba-rosa”, ha afegit Martín.

Esquerra també ha votat en contra del pressupost de 2018 perquè incrementa la pressió fiscal amb una nova pujada de l’IBI, perquè subestima els ingressos i es queda curt a l’hora de plantejar un escenari expansiu, transitable dins dels límits que marca la regla de despesa. “Ens agradaria que el pressupost fos més expansiu independentment dels ingressos provinents d’altres administracions o dels impostos que paga la ciutadania”

Finalment, els republicans també han criticat la manca de transparència de les empreses municipals assenyalant amb preocupació la partida de 24 milions d’euros de VIMED, la promotora immobiliària de l’Ajuntament que pretén reduir el seu alt nivell d’endeutament venent Oliveretes (Pla de Llevant). Un endeutament que ha estat impossible d’estudiar per part del grup d’ERC per l’opacitat en el funcionament de VIMED, tot i les reiterades peticions de documentació que han fet els republicans en els darrers mesos.

Redacció / Fotos: ERC