L’Ajuntament de Pallejà recuperarà el carril bici

Imprimeix

En un futur connectarà el municipi amb Sant Andreu de la Barca i Sant Vicenç dels Horts

En els propers dies està previst dur a terme un seguit d’actuacions al municipi que pretenen millorar la mobilitat en diversos carrers i garantir la seguretat de vehicles i vianants.

Tres poblacions connectades

Les actuacions més importants es faran la setmana vinent. Una d’elles serà la recuperació del carril bici que es troba a Ronda Santa Eulàlia, repintant el tram comprès entre la rotonda del Pla de la Olivella i el final de la via. Aquests treballs suposen l’inici del projecte d’implantació del carril bici a Pallejà, que en un futur connectarà el municipi amb Sant Andreu de la Barca i Sant Vicenç dels Horts. El foment de l’ús de la bicicleta, considerat un transport més segur dins del municipi i molt més sostenible, és un dels punts inclosos en el Pla de Mobilitat Urbana.

bici carril

Aquesta setmana es faran treballs de desplaçament de zones de càrrega i descàrrega i d’actualització de places d’estacionament per a persones amb discapacitat, pintant-ne de noves i eliminant les que es troben en desús. Així mateix, també es preveu realitzar algunes millores que pretenen donar resposta a algunes peticions de la ciutadania.

A partir del dia 11 de desembre també està previst reordenar l’estacionament a l’avinguda Prat de la Riba, en el tram comprès entre els carrers Mestre Falla i Joan Maragall. La intenció és habilitar una banda amb aparcament en semibateria inversa per guanyar espai i permetre l’estacionament de més vehicles, i per millorar la seguretat, atès que hi haurà més visibilitat en els passos de vianants i es reduirà l’amplada dels carrils de circulació, obligant als vehicles a disminuir la velocitat.

Finalment, també està previst realitzar altres actuacions com pintar de diferents colors els passos de vianants ubicats a prop de les escoles, una proposta de l’alcaldessa per garantir la seguretat dels escolars en els seus desplaçaments, i la reordenació de l’estacionament en diversos punts del municipi per donar resposta a peticions de la ciutadania.

Redacció / Fotos: Arxiu