Sant Boi celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

A l'acte es va projectar un audiovisual, on es mostraven diferents iniciatives de participació entre les famílies i els centres educatius locals

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) va acordar fixar el dia 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora i Sant Boi de Llobregat s'ha sumat, per segon any, celebrant la jornada 'Els vincles entre escola i família. Millorem l'èxit educatiu!'. L'acte va començar amb la benvinguda de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez. Va ser l'alcaldessa l'encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

DP9zCARWkAAptQa

Audiovisual i Taula rodona

Després de la projecció d'un audiovisual, on es mostraven diferents iniciatives de participació entre les famílies i els centres educatius de Sant Boi, va arribar el torn de compartir experiències. A la taula rodona van participar l'Escola Joaquim Ruyra de l'Hospitalet, l'Escola Lledoner de Granollers i la Secció d'Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. Els tres centres basen el seu projecte educatiu en la incorporació de les famílies en els processos d'aprenentatge d'infants i joves.

Els representants de l'Escola Joaquim Ruyra van explicar que després de consultar la comunitat científica van fer una aposta pel model de Comunitat d'Aprenentatge. Des de l'Escola Lledoner van explicar que el centre esdevé l'espai educatiu on totes les persones ensenyen i aprenen, siguin nens, mares, pares, voluntariat o l'equip de mestres. Per altra banda, la Secció d'Institut Cardener va remarcar que el seu propòsit final és generar una comunitat educativa feliç.

El sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, va destacar la necessitat d'incloure a les famílies en el treball als centres i com això repercuteix en una millor salut educativa. També va assenyalar els punts on encara s'ha de reforçar aquesta feina, com ara a l'educació secundària.

L'acte va finalitzar amb un torn de paraules i la cloenda de la responsable de Ciutat Educadora, Alba Martínez, que va felicitar als centres de Sant Boi per la seva feina i va afegir que des de l'Ajuntament es seguirà acompanyant i donant suport a aquest projecte que té com a objectiu millorar les oportunitats d'aprenentatge dels infants i joves de la nostra ciutat.


Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix