L’Ajuntament de Cornellà sanciona una immobiliària

Segons el consistori municipal manté vint pisos buits a la plaça del Sol per la qual cosa haurà de pagar 60.000 euros

L’Ajuntament de Cornellà ha sancionat amb 60.000 euros una empresa immobiliària que manté desocupada una finca de vint habitatges a la plaça del Sol. Es tracta de la primera multa que s’ha imposat a Cornellà d’acord amb l’ordenança que regula les sancions als tenidors de pisos buits, un cop tramitat l’expedient, que ha fet palesa la situació de desocupació de la finca, i ha desestimat les al·legacions del propietari.

La resolució municipal estableix una primera multa coercitiva per un import de 3.000 euros per cadascun dels 20 habitatges buits que hi ha a la finca de la plaça del Sol núm. 1, a l’empara de l’article 113.1 de la Llei 18/2007 del Dret a l’Habitatge i segons recull l’article 12 de l’Ordenança reguladora del procediment sobre la verificació d’habitatges buits de Cornellà de Llobregat.

Així mateix, l’Ajuntament adverteix la immobiliària Arrahona Nexus SL que la desocupació permanent dels habitatges constitueix una infracció molt greu, que pot comportar l’obertura d’un expedient sancionador i la continuïtat en la imposició de multes coercitives.

La finca en qüestió és a tocar de la carretera d’Esplugues, al límit dels barris de la Gavarra i el Pedró. La resolució municipal ha desestimat el recurs de reposició interposat per la immobiliària, que adduïa danys per una presumpta ocupació massiva, i que no podia fixar els preus dels habitatges perquè els havia d’aprovar el Fondo de Reestructuación Ordenada Bancaria (FROB).

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix