El Baix avança en la protecció de la gent gran i de fragilitat per salut

El Consell Comarcal va presentar els resultats d’un estudi que incideix en la creació d’un dispositiu especialitat d’atenció, la millora dels sistemes d’informació entre els serveis i la necessitat de tenir un marc legal específic per aquest col·lectiu

El Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va acollir l’acte de presentació dels resultats de l’estudi “Bon tracte a les persones grans i persones en situació de fragilitat. Cap a un envelliment saludable”, dirigit Josep Moya, psiquiatre i psicoanalista.

IMG 3071

Moya, acompanyat pel Conseller de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, Xavi Paz, va presentar el resultat d’aquest estudi en el qual han participat més de 70  professionals del Baix Llobregat, dels àmbits de salut, serveis socials, atenció a la dona, protecció a la infància, persones grans i persones en situació de fragilitat i curadors, ONGs, mitjans de comunicació i representants polítics, així com una representació de delegades i delegats del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

De les conclusions, destaquen per la seva importància, tres propostes:

  • En primer lloc la creació d’un dispositiu especialitzat d’atenció a les persones grans i persones en situació de fragilitat, que tingui com a funció millorar la qualitat de vida de les persones grans i de les persones en situació de fragilitat, millorar la prevenció, detectar i atendre el No Bon Tracte i el Maltractament i garantir el treball interdisciplinari i en xarxa, entre d’altres.
  • En segon lloc, millorar els sistemes d’informació entre els serveis. Es necessari implementar uns sistemes d’informació compartida entre els diversos serveis implicats, que permetin, dins del marc legal actual, la transferència d’informació crucial pel benestar i la salut de les persones ateses, i a més, ha de poder generar coneixement a partir del que pot aportar l’atenció dels casos que vagi incorporant.
  • I en tercer lloc, es destaca la necessitat de tenir un marc legal específic per a la gent gran i les persones en situació de fragilitat per problemes de salut.

L’acte va ser presentat per l’alcaldessa accidental de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, el Gerent de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Pep Muñoz, la Directora General de Famílies de la Generalitat de Catalunya, Roser Galí, i el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà.

IMG 3032

La cloenda va anar a càrrec de la Consellera de Dones i Gent Gran, Vicky Castellanos, que a més d’agrair la participació de totes les persones que han participat en l’estudi, va presentar el vídeo promocional del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix