Fermí Marimón Marimón, anomenat fill predilecte del Prat de Llobregat

El Ple extraordinari també va anomenar Josep Mayol i Àngel Garcia com a fills adoptius de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat va nomenar ahir divendres, 24 de novembre, Fermí Marimón Marimón com a fill predilecte de la ciutat, i Josep Mayol i Àngel Garcia, com a fills adoptius, per la seva participació activa en la vida cultural del municipi baixllobregatí. En el cas d’Angel Garcia, ha estat nomenat fill adoptiu a títol pòstum. L’Auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir el Ple municipal extraordinari en què es va procedir a la proposta del seu nomenament, que ha anat a càrrec del regidor de Cultura, David Vicioso.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor els va agrair el seu compromís amb la ciutat assegurant que tots tres “són i seran referents en el món cultural del Prat” i ha destacat “la seva categoria com a creadors culturals”, “la dimensió docent de la seva vocació” i “la seva categoria humana i compromís amb el bé comú.”

Marimón va agrair a l’Ajuntament del Prat aquest reconeixement i va voler recordar algunes de les persones que més han marcat la seva trajectòria personal i professional, com la seva dona Carme Padrosa, el seu amic Josep Vilella i els companys de professió, Jordi Bringué i Àngel Garcia. Josep Mayol Collell va dedicar la seva intervenció a donar les gràcies “a tota la gent que desinteressadament va aconseguir que l’Escola de Dibuix del Prat fos una realitat”. Mentrestant, Lluís Martínez va destacar la “il·lusió” amb que l’Àngel Garcia va treballar en crear els seus personatges fins a l’últim dia i ha expressat que l’acte d’homenatge d’avui serà per a la seva família “una imatge que es quedarà gravada a la retina com tots els dibuixos que feia.”

L’Ajuntament del Prat va iniciar el procediment per al nomenament de Fermí Marimón Marimón, Josep Mayol i Àngel Garcia com a fills predilectes i adoptius de la ciutat el passat mes de juny, a proposta de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat (AAAP) i de l’Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat (ASCAP).

Perfil dels guardonats

Fermí Marimón Marimón (El Prat de Llobregat, 1932) és membre del Col·legi de directors de cinema. Vinculat a l’àmbit de l’exhibició cinematogràfica, primer des del Cine Monmari (1946-1980) i des del 1967 des del Cine Capri, que ha esdevingut un equipament emblemàtic, va ser un dels promotors i impulsors del cinema amateur pratenc i ha estat reconegut amb nombroses distincions nacionals i internacionals. En el seu vessant com a director, destaquen “Ballet burlón” (1956), “Darrere la porta” (1973), “Un paraíso perdido” (1974), “Flashhamlet” (1974) i “L’exhibidor” (1978). Ha estat productor de “Peraustrínia 2004” (1991), primer llargmetratge d’animació en català i Premi Sant Jordi de cinema, i “Pactar amb el gat” (2007). Ha estat Premi Ciutat del Prat (2009), Membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català (2010) i Premi Memorial Paco Candel (2012), entre d’altres distincions.

fermi marimon

Josep Mayol Collell (Llagostera, 1934) és pintor i dibuixant. Es va instal·lar al Prat a principis dels anys seixanta. Va ser un dels promotors de l’Escola de Dibuix que es va inaugurar el 10 de desembre de 1976. Ell va ser, durant anys, el director de l’escola i hi va desenvolupar una important tasca pedagògica. Eminent paisatgista, ha exposat a diferents ciutats, amb més de cent exposicions individuals. Ha estat Premi Ciutat del Prat (2010).

josepmayol

Àngel Garcia Vidal (Barcelona, 1923-El Prat, 2016), nomenat fill adoptiu del Prat de Llobregat a títol pòstum, va arribar al Prat de ben petit i va compaginar diferents feines amb estudis artístics a la Llotja de Barcelona, entre d’altres. De jove va començar a treballar a la productora Balet i Blai. Va participar en el primer film d’animació espanyol “Garbancito de la Mancha”. A partir de la dècada dels seixanta, va participar en diferents sèries d’animació i publicitat. Entre d’altres, va treballar a la sèrie “Don Quijote de la Mancha” (1979-1980), va ser l’autor del curt “Max, el gos perdut” (1970 i 1993) i “El bailarín” (1984). Va dirigir i crear personatges a “Peraustrínia 2004” (1991). Va ser un dels fundadors de l’Associació Amics de l’Art del Prat, de la que va ser president durant una dècada (1995-2005). Ha estat premi Ciutat del Prat (2011).

angel garcia

Altres reconeixements

Des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, han estat nomenats fills predilectes i adoptius del Prat les següents persones: Ramon Roigé (advocat), Antonio Martín (alcalde), Jaume Codina (historiador), Ramona Via (llevadora i escriptora) i Moisès Llopart (atleta i promotor esportiu).

 

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix