ERC-Viladecans insisteix a desdoblar la sortida 50 de la C32

Els republicans consideren que es reduirien els futurs problemes de mobilitat amb la requalificació a Roca i el Polígon Centre on es preveu la construcció de prop de 3.000 habitatges

El grup municipal d’ERC a Viladecans ha enviat a la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat una proposta raonada per desdoblar la sortida 50 de la C32 amb l’objectiu de reduir futurs problemes de mobilitat que es generaran arran de la reordenació urbanística de la factoria Roca. Entre aquesta operació (1.600) i la reforma del Polígon Industrial del Centre (1.200) es preveu la construcció de prop 3.000 habitatges nous, una densitat poblacional que sumada a les noves activitats econòmiques fa preveure un augment important del trànsit en un dels principals accessos a la ciutat.

sortida50 C32

Modificiació del PGM

Esquerra planteja aprofitar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) als terrenys industrials de la multinacional per desdoblar la sortida 50 de la C32 i permetre l’enllaç amb el carril paral·lel a l’autovia, al polígon de Ca n’Alemany. Es facilitaria així l’accés directe als nous vials del sector: el carrer Enginy i l’avinguda Riera de Sant Llorenç. Segons la regidora d’ERC Myiram Moysset, “la transformació de la Roca es troba en un moment molt inicial, concretament en l’avenç de la modificació puntual, per tant és una gran ocasió per plantejar solucions a futurs problemes de mobilitat, així com per vincular almenys en part el cost d’aquestes actuacions al projecte urbanístic.” 

La regidora republicana ha assegurat que “no compartim en absolut les ànsies expansives del govern municipal ni la seva febre construir més habitatges, en un moment en què la demanda és escassa però creix la fam especulativa amb el risc de generar una nova bombolla immobiliària. Des d’ERC no volem jugar a aquest joc, no és el nostre model, però som conscients de les majories al nostre Ajuntament i volem contribuir a reduir l’impacte del creixement de la ciutat que promou el PSC amb el suport d’ICV-EUiA.

planejament reordenacio Roca

Protocol d’intencions

El Ple municipal d’octubre va aprovar el protocol d’intencions entre la companyia Roca i els ajuntaments de Gavà i Viladecans per impulsar una modificació del PGM als antics terrenys de la factoria. En total es tracta d’una superfície propera als 326.000 metres quadrats, dels quals gairebé el 82% corresponen al terme municipal de Viladecans. El projecte vol reestructurar tota l’àrea creant nous vials, nous usos per a noves empreses, un campus tecnològic, 1.600 nous habitatges, acollirà la seu internacional de Roca i les oficines centrals actualment a Barcelona.

Aquest nou planejament coincideix amb la reforma del Polígon Industrial del Centre on es preveu la construcció d’un hotel amb vuit plantes, l’obertura de l’avinguda Segle XXI, un nou traçat per l’avinguda Generalitat i 1.200 pisos nous. A més cal tenir en compte els plans d’expansió de Viladecans The Style Outlets i el desenvolupament del polígon de Ca n’Alemany. Moysset considera que l’increment de la mobilitat que generaran aquestes quatre transformacions urbanístiques (Roca, Polígon Centre, Outlet i Ca n’Alemany) justifica prendre mesures correctores amb previsió. Especialment quan tots els àmbits implicats són adjacents i comparteixen com accés principal la sortida 50 de la C32.

Redacció / Fotos: Arxiu-ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix