Sant Feliu de Llobregat reconeix el moviment veïnal dels anys 70

L’Auditori del Palau Falguera va acollir l’acte d’homenatge amb la participació dels portaveus dels grups municipals al consistori i una nodrida representació dels protagonistes

El passat 17 de novembre es va celebrar l'acte d'homenatge als homes i dones que van formar part de les lluites veïnals de la Transició a Sant Feliu de Llobregat. En l'acte, que es va celebrar a l'Auditori del Palau Falguera, hi van participar els portaveus dels grups municipals al consistori i una nodrida representació dels protagonistes d'aquests moviments veïnals.

veins sfll.3

veins sfll 2

Contxita Sánchez, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals i entitat coorganitzadora d’una exposició que es va inaugurar posteriorment, va obrir l'acte amb unes paraules de reconeixement als lluitadors i lluitadores destacats d'aquell període. Tot seguit els representants dels grups municipals van tenir oportunitat de sumar-s'hi a aquesta dedicatòria amb diverses intervencions. Un cop finalitzades, es va projectar un documental en què a través dels testimonis de diversos protagonistes de l'època, es fa un repàs de les principals reivindicacions del passat que han conformat el municipi baixllobregatí del present.

veins sfll 4

En acabar la projecció es va fer entrega d'un diploma de reconeixement i agraïment a diversos representants de la primera fornada del moviment veïnal. Un cop finalitzat aquest lliurament, i en representació de les desenes de persones que van pujar a recollir el diploma, van intervenir Alejandro Huerga, Joana Martínez i Manuel Guerra.

veins sfll 5

L’acte va acabar amb la inauguració de l'exposició 'La Memòria present. Les lluites veïnals al Sant Feliu dels anys 70', que es pot visitar al Palau Falguera fins al 3 de desembre.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
75

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix