La Platja de Castelldefels tindrà guinguetes fixes renovades

Quatre dels cinc establiments de restauració seran completament remodelats per a l’estiu vinent, mentre que el cinquè s'estudia dedicar-lo a la biblioteca de la platja

El Ple de l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar l'expedient per adjudicar la concessió de quatre establiments de restauració seguint el model de platja familiar i natural que ha impulsat el govern municipal.

En l'elaboració del plec per a l'adjudicació de les noves guinguetes, que remodelarà les actuals, l'Ajuntament ha tingut en compte aquest model de platja que propugna, buscant “l'equilibri entre la dinàmica de l'oferta gastronòmica i de lleure, en una ciutat en què la platja és també un motor econòmic, amb el respecte tant al veïnat com a les persones que gaudeixen d'aquest espai”, segons el regidor de Territori, Xavier Amate.

S'ha optat per establir quatre guinguetes, una xifra que s'ha considerat òptima després de les converses mantingudes amb entitats i establiments del sector. Cal tenir en compte que a l'estiu, l'època en què hi ha més afluència de visitants a la platja, també s'instal·len a diferents punts de la sorra les altres guinguetes, les de temporada, que també ofereixen servei de restauració, de manera que complementen l'oferta. Això no obstant, el regidor ha indicat que es podria estudiar la instal·lació d'una cinquena guingueta “si d'aquí a un temps es veiés que la demanda ho requereix.”

guinguetes castelldefels 2

El concurs actual venç aquest desembre. Els contractes actuals seran prorrogats fins que estiguin enllestides les noves adjudicacions, perquè en cap moment hi hagi un buit en la prestació del servei. Aquelles concessions, que es van fer fa poc més de 15 anys, van establir cinc guinguetes fixes a la franja del passeig Marítim de vianants, entre el carrer 11 i el terme de Gavà. Ara, l'estiu vinent, en seran quatre, perquè s'està estudiant reconvertir-ne un en la nova seu de la Biblioteca de la Platja Carme Romaní.

Concessió de deu anys i pròrroga

Per donar temps a l'amortització de les importants inversions que hauran de fer els adjudicataris, la durada serà ara de 10 anys (fins al maig del 2028) més 10 anys de pròrroga. El cànon és el que fins ara s'estava cobrant. Entre els criteris d'adjudicació que s'han fixat hi ha l'estabilitat en els llocs de treball i en l'oferta.

D'altra banda, ja s'ha cursat la sol·licitud de concessió administrativa perquè les plataformes de les terrasses puguin estar permanentment a la sorra i evitar, com ha passat fins ara, que les persones que treballen a les guinguetes hagin de recollir cada dia per tornar a obrir l'endemà.

 

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix