Esplugues ja té els seus mercats municipals cardioprotegits

Un dels primers municipis catalans que instal·la desfibril·ladors als mercats, que se sumen als 13 que hi ha a altres espais de la ciutat

Els dos mercats municipals d’Esplugues de Llobregat, el de Can Vidalet i el de la Plana, disposen ja de desfibril·ladors de darrera generació, gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut (entitat sense ànim de lucre, fundada per 25 reputats metges i investigadors, que està estenent aquest programa a tota Catalunya), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa. A més, el projecte A Esplugues, mercats cardioprotegits es completa amb un tercer portàtil per als mercats ambulants.

El municipi baixllobregatí és un dels primers municipis de Catalunya que ha instal·lat desfibril·ladors als seus mercats municipals, que s’han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat amb l’objectiu de protegir tota l’àrea comercial i els voltants. Això se suma als 11 desfibril·ladors externs (DEA) que hi ha a diversos espais i equipaments de la ciutat i als ja existents a l’interior dels dos complexos esportius. Entre aquest any i el vinent, també està previst dotar les farmàcies d'Esplugues amb aquests aparells, també en conveni amb la Fundació Barcelona Salut.

esplugues mercat cardio 2

Presentació

Durant l'acte de presentació que ha tingut lloc a l'exterior del mercat de Can Vidalet, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha assenyalat que "quan parlem de desfibril·ladors a espais i equipaments públics, parlem de salut pública, i per això, l'Ajuntament ha estat sensible en aquest tema i hem volgut contribuir a fer d'Esplugues un entorn cardioprotegit".

D’altra banda, el vicepresident de la Fundació Barcelona Salut, Lluís Asmarats, va subratllar que "la mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, una xifra 19 vegades superior a les produïdes per accident de circulació" i que des de l'inici del projecte a Catalunya, fa tres anys, "s'han salvat 40 vides". La directora comercial provincial de CaixaBank, Cristina González, va dir que a l'obra social de l'entitat financera no va haver dubtes a l'hora de donar suport a aquest projecte, "que està salvant vides.”

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix