Comença la temporada de la carxofa del Prat

Imprimeix

Els pagesos han començat a recollir-la perquè són tendres per ser consumides

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d'història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un mateix sabor i paladar de gran qualitat. Els pagesos del municipi baixllobregatí ja han començat a recollir les primeres carxofes de la temporada, que encara no presenten el característic clot a la punta que identifica a la Carxofa Prat. Aquesta característica apareixerà a mida que vagi fent més fred, quan les carxofes creixeran de mida. En aquests moments, per mida i morfologia, les carxofes són similars a les que es cullen a finals de maig, quan ja finalitza la temporada. Tot i així, aquestes primeres carxofes són ja prou tendres a l'interior per ser consumides i presenten la gran qualitat pròpia d'aquest producte de proximitat. 

carxofes prat 2

Canvi climàtic

Els pagesos del Prat s'estan adaptant al canvi climàtic, que ja és un fet, pel que fa al conreu de la carxofa. Fa anys eren típics els ruixats i descens de temperatures durant la segona quinzena d'agost, unes condicions que avui pràcticament han desaparegut. A més, anys enrere ja es produïen les primeres glaçades durant el mes de novembre, cosa que avui dia ja gairebé no és dona mai. Aquesta situació obliga a regar els camps més del que es feia abans i retarda que les carxofes prenguin la mida i morfologia adients. 

 

Redacció / Fotos: Fundesplai