Comença la temporada de la carxofa del Prat

Els pagesos han començat a recollir-la perquè són tendres per ser consumides

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d'història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un mateix sabor i paladar de gran qualitat. Els pagesos del municipi baixllobregatí ja han començat a recollir les primeres carxofes de la temporada, que encara no presenten el característic clot a la punta que identifica a la Carxofa Prat. Aquesta característica apareixerà a mida que vagi fent més fred, quan les carxofes creixeran de mida. En aquests moments, per mida i morfologia, les carxofes són similars a les que es cullen a finals de maig, quan ja finalitza la temporada. Tot i així, aquestes primeres carxofes són ja prou tendres a l'interior per ser consumides i presenten la gran qualitat pròpia d'aquest producte de proximitat. 

carxofes prat 2

Canvi climàtic

Els pagesos del Prat s'estan adaptant al canvi climàtic, que ja és un fet, pel que fa al conreu de la carxofa. Fa anys eren típics els ruixats i descens de temperatures durant la segona quinzena d'agost, unes condicions que avui pràcticament han desaparegut. A més, anys enrere ja es produïen les primeres glaçades durant el mes de novembre, cosa que avui dia ja gairebé no és dona mai. Aquesta situació obliga a regar els camps més del que es feia abans i retarda que les carxofes prenguin la mida i morfologia adients. 

 

Redacció / Fotos: Fundesplai

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix