Demanen 14 anys de presó per als imputats al 'cas beisbol'

Imprimeix
Els familiars de les víctimes els consideren autors d’homicidi imprudent per “negligències” en la construcció de la instal·lació

L’acusació particular del cas del túnel de batuda de l’estadi municipal de Sant Boi de Llobregat, exercida pels familiars de les víctimes, responsabilitza de les “negligències” en la construcció de la instal·lació als imputats al sumari.

Els imputats són l’arquitecta municipal, Carme R.; l’arquitecte tècnic de l’ajuntament, Daniel CM, el propietari de l’empresa que va construir el túnel Construccions J. García Martos, José GM, i l’Ajuntament de Sant Boi com a responsable civil subsidiari.

Els familiars demanen una pena de dos anys i mig per a cadascun per quatre delictes d’homicidi imprudente, i una pena de sis mesos per cadascun dels nou delictes de lesions imprudents.

A més, demanen la seva inhabilitació per exercir els seus càrrecs de per vida, i una indemnització de 3,2 milions d’euros.

Els fets

El túnel de batuda es va esfondrar a finals del mes de gener de 2009, quan un fort temporal de vent va afectar la comarca del Baix Llobregat.

Els familiars de les víctimes sempre han considerat que el sostre del túnel va caure acausa de les deficiències existents en la seva construcció, i no únicament pels efectes del vent.

Encara que no hi ha data encara per al judici, aquest podria celebrar-se en la primera meitat de l’any que ve.

Redacció | Foto:  Héctor Marín (Arxiu)