Entra en funcionament la T-verda de transport

Imprimeix

Un nou títol per reduir les emissions nocives i millorar la qualitat de l’aire a canvi dels vehicles altament contaminants

A principis d’octubre es va posar en funcionament la T-verda, un títol de transport de l’AMB que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats en les 6 zones tarifàries. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir les emissions nocives i millorar la qualitat de l’aire a canvi dels vehicles altament contaminants.

En el marc de l’estratègia metropolitana per millorar la qualitat ambiental, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa una sèrie d’accions, projectes i eines orientades a potenciar la mobilitat sostenible al territori metropolità. Una d’aquestes iniciatives és l’entrada en funcionament de la T-verda, un nou títol de transport públic del qual podran gaudir aquells ciutadans que hagin tingut en titularitat un vehicle sense etiqueta ambiental.

La T-verda té una durada de 3 anys i s’ha de renovar anualment. Permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats en les 6 zones tarifàries i la poden sol·licitar totes aquelles persones que compleixin els següents requisits:

  • Ser major d’edat i estar empadronat dins d’un municipi de l’AMB
  • Haver desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental de la seva titularitat en els darrers 6 mesos des de la sol·licitud. Aquests vehicles han de pagar l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) en algun municipi de l’AMB.
  • Comprometre’s a no adquirir un nou vehicle durant la vigència de la T-verda.
  • No haver adquirit un vehicle durant els 6 mesos abans de la presentació de la sol·licitud.
  • Els vehicles de propietat del sol·licitant hauran de ser els següents:
    • Turismes dièsel fins a EUR 3 (matriculats abans de 2006. Sense etiqueta de la DGT).
    • Turismes gasolina o gas fins a EUR 2 (matriculats abans de 2000. Sense etiqueta de la DGT).
    • Moto tipus pre-EUR o EUR 1 (ciclomotors matriculats abans del 17/06/2002 i motocicletes matriculades abans del 01/07/2004).

Les persones interessades en adquirir aquest títol i que compleixin tots els requisits hauran d’emplenar i signar l’imprès de sol·licitud (link: https://www.amb.cat/documents/11696/6183051/TVERDA_formulari.pdf/6a916719-168a-4fe4-9ff6-2ccba1df2263) i entregar un document de certificació de desballestament del vehicle. Aquests documents s’hauran d’enviar a l’apartat de correus 861 FD, 08080 de Barcelona en aquest sobre de resposta (link: https://www.amb.cat/documents/11696/6183051/TVERDA_sobre_tramit.pdf/3fdd2b25-28da-4e7b-9d6d-792da998c269).

Redacció / Fotos: Generalitat