Es constitueix la Xarxa de Centres Municipals d’Educació Especial

L'objectiu de poder anar incorporant altres agents, serveis i recursos de suport a l'educació especial en l'àmbit local on hi ha Cornellà i Gavà

Ahir es va constituir la Xarxa de Centres Municipals d'Educació Especial. Aquesta xarxa, impulsada per la Diputació de Barcelona, comença el seu camí amb la incorporació de nou escoles entre les quals es troba els municipis de Gavà i Cornellà de Llobregat, amb l'objectiu de poder anar incorporant altres agents, serveis i recursos de suport a l'educació especial en l'àmbit local.

Rafel Homet, diputat delegat d’Educació a la Diputació de Barcelona, considera que “des de la Diputació de Barcelona volem "corregir" l'oblit històric que han patit aquests centres d'educació especial i hem encetat una línia de treball per donar suport als municipis a dotar-se de polítiques i recursos educatius per a tothom. I es vol fer a partir de la forta convicció, personal i de la institució que avui represento que l'educació és un dret de ciutadania sense exclusions, sense data de caducitat, que ens implica a tots i a totes.”

26c51864 deb8 400e 9771 878c6d5a92fe

L'aportació municipal

Des del món local s'entén que l'educació especial i, en general, la inclusió educativa és una línia de treball fonamental per atendre la diversitat de l'alumnat i l'assoliment de la igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat. Amb aquest compromís, alguns ajuntaments de la demarcació de Barcelona han anat desenvolupant diferents vies de suport a les persones amb necessitats educatives especials. Una d'elles ha estat la creació de centres d'educació especial de titularitat municipal que atenen alumnes d'entre 3 i 21 anys, ofereixen tots els nivells d'educació obligatòria, disposen d'associació de mares i pares i organitzen activitats amb l'entorn.

Aquests nou centres municipals d'educació especial representen un 47% de l'oferta pública d'educació especial a la demarcació de Barcelona, ofereixen 749 places i ocupen un total de 226 professionals. Cal dir que la gestió d'aquests centres comporta un esforç important per a l'ajuntament tant pel volum de recursos que es destina com per la complexitat que representa atendre necessitats especials força diferenciades.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix