El Ple d'Esplugues dona llum verda als nous mercats municipals

Lidl assumeix el cost de la construcció dels dos edificis de Can Vidalet i La Plana

El Ple municipal d’Esplugues de Llobregat va aprovar un tràmit fonamental per a la concessió administrativa dels dos mercats municipals, Can Vidalet i La Plana, que consisteix a requerir la garantia definitiva i la presentació de la documentació necessària a l’operador Lidl, que ha presentat els dos projectes guanyadors en el concurs. Van votar a favor PSC, Ciutadans, PP, PDeCAT i la regidora no adscrita Laura Benito, mentre que ha votat en contra Canviem Esplugues.

Lidl assumeix el cost de la construcció dels dos edificis dels mercats, que es dedicaran en part a mercat tradicional (és previst que al Mercat de La Plana hi hagi 16 parades, mentre que al Mercat de Can Vidalet, n’hi hauria 26), i en part a supermercat i aparcament, a canvi d'explotar durant 50 anys la part de supermercat i l'aparcament. L’actual concessió preveu que el nou operador que executi la construcció de cada mercat financi el projecte amb la gestió del supermercat que hi haurà a cada mercat, en aquest cas de la cadena Lidl.

La previsió és que les obres dels nous mercats s’iniciïn a mitjans de l'any vinent -ja que abans s’hauran de fer diversos tràmits que afecten també a paradistes i Ajuntament. El nou Mercat de Can Vidalet té un pressupost de 8,1 milions d’euros, i el de la Plana, de més de 5 milions.

Primer mercat verd

La proposta arquitectònica del nou mercat de Can Vidalet, que tindrà una superfície total de 9.631 metres quadrats, destaca per la seva coberta verda, ja que tindrà una part de jardí i una altra que generarà energia a través de plaques fotovoltaiques. Un gran espai verd que connectarà amb els espais verds existents. L’edifici tindrà l’accés principal des de la plaça la Bòbila, però també s’hi podrà accedir des del carrer Verge de la Mercè i l’avinguda del Torrent.

mercat

Un mercat de colors

El nou edifici, amb prop de 8.000 m2 de superfície total, destaca per la seva forma triangular, situat en el vèrtex que fan el carrer del Carme i l’avinguda de Cornellà. La façana principal anirà paral·lela al carrer Josep Miquel Quintana. El supermercat estarà en la planta baixa, el mercat en la primera planta, i al soterrani hi haurà un aparcament amb capacitat per a 53 cotxes. El color i la ceràmica, tan present en la història d’Esplugues, tindran papers rellevants en el nou edifici. Així, s’utilitzarà ceràmica en els paraments verticals i en els paviments de l’espai públic del seu entorn.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix