ERC-Gavà demanarà al Ple suport a la denúncia d'Oxfam Intermón

Els republicans volen que l’Ajuntament insta al govern espanyol a complir de forma íntegra d'acollida de refugiats

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple d'octubre, on demana que l'Ajuntament doni suport a la denúncia presentada per l'oenagè Oxfam Intermón davant la Comissió Europea (CE) per l'incompliment, per part del govern espanyol, del seu compromís d'acollida de refugiats en els darrers dos anys.

Els republicans recorden que el 26 de setembre del 2015, vint-i-quatre estats de la CE van acordar un pla de recollida de refugiats d'arreu del món, arran de la crisi viscuda per la guerra civil a Síria. Dos anys després, quan ja s'ha complert el termini pactat, Espanya ha acollit un 13,7% dels estrangers que s'havia compromès legalment a rebre, un percentatge ridícul que només supera els d’Hongria, Polònia, la República Txeca, Aústria, Bulgària i Cròacia.

En xifres concretes, l'estat espanyol estava obligat per llei a acollir 9.322 immigrants reconeguts que estaven esperant asil a camps de Grècia i Itàlia. D'aquests només han arribat 1.279. A aquesta dada s'havien d'afegir 6.565 més, però la Comissió Europea ni tan sols va fer el pas previ d'assignar-los des dels seus punts d'origen i tot va quedar en paper mullat. Alhora, el govern espanyol s'havia compromès, de forma voluntària, a reassentar 1.449 persones provinents de Líbia, Jordània i Turquia. D'aquests, s'han acollit 704, un 48%.

Davant d'aquest flagrant incompliment legal i ètic, Oxfam Intermón va presentar una denúncia davant la CE el passat 18 de setembre del 2017 on es demana un dictamen i una carta que obri la possibilitat d'actuació per part de la justícia europea.

La declaració presentada per ERC-Gavà demana a l'Ajuntament que doni suport a aquesta reclamació i que insti al govern espanyol a complir de forma íntegra el seu compromís. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix