Molins de Rei tindrà una nova residència per a la gent gran

Imprimeix

L’equipament entrarà en funcionament l’any 2019

L’Ajuntament de Molins de Rei, la Generalitat de Catalunya i la PARM (Plataforma Afectats Residència Molins) han acordat començar els tràmits pertinents per la construcció d’una nova residència per a gent gran a la vila. El nou equipament entrarà en funcionament l’any 2019 i serà de gestió pública. L’acord es va tancar durant una reunió de treball celebrada el passat 12 d’octubre de 2017 a les dependències municipals.

Mig centenar de places

L’acord preveu que l'Ajuntament construeixi el nou equipament i que la Generalitat financi un mínim de 50 places concertades, que sumades a les actuals de que disposa l’Ajuntament, formaran part de la nova residencia. La Generalitat es compromet a adjudicar aquestes places concertades a partir de l’any 2019, quan hagi finalitzat la construcció de la nova residencia.

residencia ancianos cuidamos a personas 1488742047 10

D’aquesta manera, la PARM, com impulsora de la iniciativa i acomplint l’antic Pla d’Equipaments (2006-2011), aconsegueix la garantia i el compromís de l’Ajuntament de Molins de Rei que hi haurà nova residència i que la gestió de la mateixa serà publica. A més, la PARM, en tant que entitat compromesa amb la construcció d’aquesta nova residència i durant tot el procés que durin les obres i la posterior posada en funcionament del nou equipament, es mantindrà informada i vetllarà perquè es compleixin tots els compromisos adquirits, tant per par de l’Ajuntament com per la Generalitat.

Gestió pública

La nova residència es construirà al terreny d’equipaments públics que està just darrere de l’actual CAP (Centre d’Atenció Primària) de Molins de Rei. Aquest terreny sempre ha estat destinat a aquesta finalitat i tant la PARM com l’Ajuntament el veuen com el més idoni per ubicar-hi la nova residència.

L’Ajuntament es compromet a què els tràmits administratius per iniciar la construcció de la nova residencia comencin aquest mateix any 2017. Respecte al finançament de l’edifici de la nova residència, el govern municipal creu que s’ha de fer preferentment per finançament directe o per finançament diferit, pendent de fer el debat pertinent amb la resta de forces polítiques.

Finalment la PARM demana i l’Ajuntament es compromet a què la gestió de la futura residència sigui pública. I dins dels diversos models de gestió pública, que sigui preferentment per gestió directa o a través d’operadors o entitats de la vila o de consorcis públics dels quals en formi part l’Ajuntament.

 Redacció / Fotos: Arxius