Molins de Rei millora els seus carrers i places

Imprimeix

Formen part del procés de reurbanització del centre de la vila

La plaça de la Creu i el carrer Doctor Barraquer ja estan en ple funcionament i s’han reobert al trànsit amb els sentits de circulació habituals. Les obres de pacificació i millora, que van començar a mitjans del mes de juliol, han finalitzat aquesta setmana i donen continuïtat al projecte de transformació urbana del centre de la vila, que es va iniciar l’any 2013 amb la reforma del carrer Rafel Casanova.

El projecte de reurbanització del carrer Doctor Barraquer ha consistit en la construcció d’una plataforma única incloent-hi la cruïlla amb el passeig del Terraplè. L’actuació ha suposat una inversió propera als 200.000 euros i s’ha executat en els terminis previstos de 3 mesos, ja que les obres van començar a mitjans de juliol.

Pel que fa a la plaça de la Creu, les obres de millora han permès renovar la imatge global de l’espai, pacificar l’entorn i renovar el mobiliari urbà, l’arbrat, la senyalització i l’enllumenat, si bé algun d’aquests elements s’acabarà d’implementar en les properes setmanes per decisió tècnica. La reforma ha tingut un cos superior als 150.000 euros.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat final d’ambdues actuacions “que formen part d’una estratègia global de fer una vila més amable i atractiva, donant més valor a l’espai públic i potenciant els espais amb més activitat comercial”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha volgut incidir en el fet que “és indiscutible que en els darrers anys el govern municipal ha prioritzat de forma molt significativa i decidida tots els projectes que comportaven una pacificació del trànsit i un increment dels espais pels vianants.”

Aquests dos projectes formen part del procés de reurbanització del centre de la vila, que es va començar amb la reforma del carrer Rafel Casanova l’any 2013, i que ha de tenir continuïtat amb els projectes del passeig de Pi i Margall i de renovació de la Carretera.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei