Sant Boi tindrà un equip per a tasques de manteniment de l'espai públic

Imprimeix

Durant un any, nou persones repararan petits desperfectes en carrers i places dels barris

L'Ajuntament de Sant Boi ha creat un equip d'acció immediata als barris que es dedicarà, de forma exclusiva, al manteniment de les vies públiques i el mobiliari urbà. Les persones que en formen part, contractades durant un any mitjançant un pla d'ocupació, pertanyen a col·lectius amb dificultats d'integració laboral (majors de 45 anys, persones en atur de llarga durada o en risc d'exclusió social). L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona col·laboren en aquest projecte que té un cost de 230.000 euros.

L'objectiu és millorar l'espai públic mitjançant un servei de proximitat que doni resposta a les necessitats de forma urgent i que faci els espais públics més amables per als veïns i veïnes. L'equip d'acció immediata als barris està format per 9 persones que realitzaran tasques de reparació dels petits desperfectes localitzats a les places i als carrers i també al mobiliari urbà dels diferents barris de la ciutat. Així, les persones contractades atendran les demandes relacionades amb l'estat de l'espai públic realitzades per la ciutadania mitjançant diferents canals, entre ells la bústia municipal de queixes i suggeriments T'Escoltem.

Un any de durada

El projecte impulsat per l'Ajuntament tindrà un any de durada, fins a setembre de 2018. Les persones contractades participaran en accions formatives que, juntament amb l'experiència laboral, milloraran el seu perfil professional. Aquest equip complementarà les tasques habituals de manteniment i conservació de l'espai públic. Les actuacions estaran supervisades per personal dels serveis municipals en coordinació amb els equips tècnics de participació dels barris.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat