Culmina el procés participatiu per definir els usos de Ca l’Altisent

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha iniciat converses amb la Diputació de Barcelona perquè la futura sala de lectura s’adhereixi a la Xarxa de Biblioteques

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat va acollir la presentació pública de les conclusions del procés participatiu per definir els usos de l’equipament cultural que es crearà properament a l’edifici de Ca l’Altisent i del que han participat més de 200 persones. Al llarg de l’últim any i mig es treballava en una actuació, tutelada des de la Diputació de Barcelona, que des de l’equip de govern es considerava prioritària i de la que, a més de la ciutadania en el seu conjunt, han pres part entitats, tècnics o regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició. Ca l’Altisent és un edifici de 375 m2 que inicialment s’ampliarà fins als 675 m2 mantenint el seu estil noucentista i preservant molts dels elements representatius d’aquesta edificació.

conclusions ca laltisent 1

Les conclusions

Les conclusions presentades mostren un ampli consens pel que fa als usos que hauran de tenir els diferents espais amb els que comptarà l’equipament. Així la planta baixa acollirà la Sala de Lectura del municipi amb l’objectiu que esdevingui una zona intergeneracional en la qual convisquin infants i famílies amb altres col·lectius com la gent gran. Pel que fa a la primera i la segona planta aquestes esdevindran espais polivalents dotats tècnicament per a rebre activitats de diferents característiques relacionades amb la cultura com poden ser presentacions de llibres o petites representacions teatrals.

Finalment el procés participatiu també tenia en compte els jardins de Ca l’Altisent. Aquests seran un espai que puguin acollir activitats culturals i en el que es trobin arbres autòctons amb cartells informatius i educatius sobre les espècies que es trobaran allà representades.

conclusions ca laltisent 7

Un cop culminat el procés, l’alcalde, Isidre Sierra, ha volgut destacar que “em sento orgullós per l’alta implicació que hem aconseguit. Els climentons i les climentones hem demostrat no només que ens preocupa el futur del nostre municipi, sinó que estem disposats a implicar-nos en ell. Aquest és un projecte clau per a Sant Climent, ja que ens servirà per crear un pol d’interès cultural que unirà el Museu d’eines del pagès, la sala de lectura, els propis jardins de Ca l’Altisent i la futura zona d’equipaments que està prevista a la plaça del Llegat Comú.”

Converses amb la Diputació

De la mateixa manera l’alcalde ha anunciat que s’han establert recentment converses amb la Diputació de Barcelona per tal que la Sala de Lectura del municipi esdevingui una biblioteca integrada a la Xarxa de Biblioteques de la província. Si es concreta aquest acord suposarà una ampliació de la futura planta baixa de l’equipament per tal que assoleixi els 825 m2 que demana la diputació.

Redacció / Foto: Aj. Sant Climent de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix