L'Ajuntament de Sant Boi presenta el projecte Patis Oberts

Imprimeix

Un total de quatre centres escolars del municipi baixllobregatí enceten aquesta alternativa de lleure adreçada als infants i joves i les seves famílies

L'Escola Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat va acollir la presentació pública del projecte Patis Oberts a les escoles. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinent d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i representants de les AMPA del municipi. Aquesta iniciativa de l'Ajuntament, en col·laboració amb la comunitat educativa, consisteix a obrir les portes dels patis escolars com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents fora d’horari escolar, en caps de setmana i en vacances escolars.

L'acte va començar amb diferents activitats de dinamització dirigides als infants, tal com tallers de globofèxia, bombolles de sabó gegants, perfums amb herbes aromàtiques i pintacares. La jornada va concloure amb l'espectacle "Campi qui pugui" del grup d'animació infantil Ambauka, que va fer ballar a petits i grans.

37541400386 1a0c9f449f z

Espais de convivència

L'obertura d'un pati obert de barri dóna resposta a una demanda ciutadana que esdevingué prioritat al pla de govern, i que té com a objectiu principal posar al servei de la població una infrastructura com el pati escola idònia per al joc, perquè esdevingui un espai de convivència, donant l’oportunitat de disposar d'un lloc de trobada per infants i joves, que potenciï un temps i un espai amb voluntat educativa més enllà de l’horari escolar.

Els patis dels quatre centres escolars participants (Escola Josep Maria Ciurana, Escola Antoni Gaudí, Escola Montbaig i Escola Massallera) obren els dies feiners de 16 a 20 de la tarda i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Durant el darrer trimestre d'enguany també es faran activitats els diumenge al matí. La primera serà un Taller d'abaloris que es farà el diumenge, 15 d'octubre, al pati de l'Escola Can Massallera.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat